https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slavnostna počastitev Dneva policije s podelitvijo priznanj najzaslužnejšim

Murska Sobota, 19.06.2015 ob 15:00  

Včeraj je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala slovesnost ob Dnevu policije. Ob tej priložnosti so v prvem delu slovesnosti najzaslužnejšim podelili priznanja policije  za leto 2015. Sledil je koncert Orkestra slovenske policije, zbrani pa so si ogledali še film o delu Policijske uprave Murska Sobota.

 

Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in namestnica generalnega direktorja policije, Tanja Bobnar. Z minuto molka so se poklonili pred dobrim letom dni preminulim kolegom v tragični prometni nesreči. Ivančić je med drugim povedal, da je pomurska policija prehodila od svojih začetkov dolgo pot. Pomurje je bilo že od nekdaj regija s  sorazmerno visoko stopnjo varnosti, kar je v veliki meri prispevala tudi policija. Preiskanost kaznivih dejanj je po besedah Ivančića že več let izjemno visoka, ne glede na dejstvo, da se obseg in paleta pestrosti iz leta v leto spreminjata.  

Najzaslužnejši so nato prejeli priznanja policije  za leto 2015: priznanja za dolgotrajno delo, bronasti znak policije za sodelovanje ter bronasti in srebrni ščit.

Policija praznuje Dan policije 27. junija

V spomin na prepričljivo odločenost varovati državo in njen narod, na složnost, podporo in medsebojno zaupanje, ki je v junijskih dneh vojne vladalo med slovenskim narodom in njegovo policijo, v spomin na organiziran in profesionalen upor agresorju na ozemlju Republike Slovenije ter v spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, so slovenski policisti 27. junij izbrali za svoj praznik, za dan slovenske policije.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2015 ob 18:06 gost

      Kdor bo meni hrbet kril, tistemu bom jaz pomagal ali kak že njihov direktor pravi..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2015 ob 18:58 gob gost

      Naj samo pomaga, ve mu BOG to bogato poplača!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2015 ob 20:14 gost

      Što tau ? Ovi iz Severne Koreje??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2015 ob 22:05 tajkun gost

      Najzaslužnejšim?????? Kot v raznih društvih. Vsako leto se delijo priznanja. Čez nekaj let se vpraša kdo ga še nima in jih podelijo še tistim. Ko ga že imajo vsi se izmisli, da bo sedaj več barv bronasto, srebrno in zlato in cel krog se počasi ponovi. Glavno, da vsako leto delijo najzaslužnejšim. Čez nekaj ker so že vsi najzaslužnejši. Ko vidim tajkuna ki je v banko naredil za 10 milijonov luknjo zaprtega si lahko delite priznanja. Enostavno je zapreti siromaka ki je prišel na pošto in nič odnesel. To je hud podvig da se ga pripre?!?! Za tajkune ste prelahki!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.06.2015 ob 9:43 gost

      Najzaslužnejši pa najbole pohvaljeni so tisti keri največ položnic napijšejo!!! Skrivajo se po grmovjih pa z radarjem merijo! Pravo policijsko delo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.06.2015 ob 12:05 gost gost

      Še bole bi mogli pisati kazni, ka se dela po naših cestah, predvsem mularija. V eni roki matelefon, v drugi čik, te pa ne vidi na cesti, ka se dogaja, ne na prehodi za pešce. Z telefoniranje med vožnjo bi mogle biti majstrožje kazni, tak, kak za alkoholiziranost. Sakša mula more včasi zdigniti telefon, te pa nemre obvladati volan itd. Sicer se pa s ten kaže splošna kultura, štere pri nas že dugo nega.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.06.2015 ob 16:54 gost

      eni si sploh niso zaslužili nagrade in priznanja ker se sploh ne vedo obnašat bili so pa zato tam da so bili zastonj pogoščeni vse skupaj smo pa plačali mi davkoplačevalci in ne kot eni mislijo a si ne upajo naglas povedat da je vse skupaj plačala policija če pa je že plačala policija je pa to plačala z tistim denarjem ki ga je pobrala od tistih ki so so morali plačati kazen za razne prekrške

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.