https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Radencih podelili občinska priznanja in plakete

20.06.2015 ob 12:00  

Včeraj, 19.junija 2015, so na Svečani akademiji ob občinskem prazniku Občine Radenci, v kongresni dvorani hotela Radin, podelili Priznanja in Plakete Občine Radenci.


Plaketi in priznanji sta podelila župan občine Radenci Janez Rihtarič in podžupan Aleš KaučičSlavnostni govornik je bil Marjan Šiftar, diplomat in nekdanji slovenski veleposlanik v Makedoniji. Kulturni program je vodila Mateja Modon, za glasbene užitke pa so poskrbeli Tjaša Lesjak (vokal), Staš Sukič (električna kitara), Valter Klemenčič (klavir in orglice), Jože Kolanič (električna bas kitara) in Alen Kranjc (bobni). 

Mariji Erveš, prostovoljki DOSOR-ja, se je podelila Plaketa Občine Radenci za leto 2014. Kot so zapisali v utemeljitvi, gospa sodeluje z DOSOR-jem že od leta 2008, ko je kot predsednica zastopala in predstavljala društvo upokojencev. S skupino prostovoljcev je kot vodja programa Druženje za višjo kakovost življenja v Dosor-ju izvajala različne aktivnosti, tako na področju rekreacije, kot tudi na področju izobraževanja, kulture in družabnih dogodkov. V letu 2013 je bila aktivna soustanoviteljica prijateljske skupine Fortuna ( skupine za samopomoč starejšim). Skupaj s sodelavko Dosor-ja vsak mesec organizira Seniorski večer, druženje ob živi glasbi in plesu. Prav tako je vpeljala druženje ob kartanju (tarok). Kot prostovoljka sodeluje pri literarnem krožku, ki povezuje stanovalce in občane, je pa tudi soorganizatorka športnega ribolova stanovalcev. Med stanovalci in sodelavci Dosor-ja je izjemno priljubljena. V letu 2011 je prejela Priznanje Občine Radenci za požrtvovalno delo v društveni dejavnosti. Njena dobra volja je nalezljiva, s svojo iskrenostjo, srčnostjo in nasmehom človeka ne pusti ravnodušnega.

 Ivan Peklar, upokojenec iz Radenec, je prejel Priznanje Občine Radenci za leto 2014. Njegova pot in življenjsko prostovoljno delo pri Društvu upokojencev Radenci je dolga in bogata. Član društva je od leta 1991, društveni zaupnik (poverjenik) od leta 1993 in skrbnik prapora od leta 1995 dalje.

Društveni zaupniki so v društvu nepogrešljiva vez med vodstvom društva in člani društva. Gre za neposredne stike s člani, iske na domu, prinašanje obvestil, vabil in v zadnjem času Novičk. Precej let je imel Ivan Peklar največji obseg terena Radencev. Potrkati je moral na 89 hišnih vrat, ker pa je društvo razširilo mrežo zaupnikov, pa jih še vedno obiskuje doma na 43 naslovih. Me dčlani in drugimi občani je postal priljubljen, vesten in marljiv zaupnik.Je pošten, zaupanja in zavidanja vreden prostovoljec, priljubljen in znan med člani in občani občine. Za svoje aktivno delo je prejel društveno priznanje, priznanje Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota in pisno priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije.

 

DOSOR, dom starejših občanov d.o.o., je prejel Plaketo Občine Radenci. DOSOR je v svojih sedmih letih postal radensko kulturno središče in preko dogodkov promovira Radence (literarni večeri, glasbeni večeri, koncerti, redne mesečne likovne razstave, mednarodna likovna kolonija...). Pri njih uspevajo tudi različni projekti medgeneracijskega sodelovanja ( vrtec, Osnovna šola, Srednja šola, Društvo upokojencev...), v njihovo delovanje pa je vključenih tudi veliko prostovoljcev. V lanskem letu s bili nagrajeni tudi s številnimi prestižnimi - visokimi nagradami: HORUS (Nagrada za družbeno odgovornost), WOMEN ( mednarodna nagrada Ženskam prijazno podjetje), INOVACIJA (Bronasto priznanj Pomurske GZS), Polni Certifikat družini prijazno podjetje. Imajo tudi vzorno urejene prostore in okolice, najnovejša pridobitev iz lanskega leta pa je permakulturni vrt.

Mladinsko društvo Vrelec Radenci je prejelo Priznanje Občine Radenci. Doslej so delovali predvsem na področju organiziranja prireditev, v prvi vrsti namenjenih mladini. Tako so doslej organizirali Radensko noč, ki se ji je pred tremi leti pridružila prireditev Rekreacija, Dan OF ( ki jo je kasneje prevzel Erinox), Dobrodelni rock koncert, Streetball in Softball, s stojnicami pa so vsako leto sodelovali tudi na dogodkih drugih društev, in sicer na Martinovanju in Prazniku traminca na dvigu klopotca na Kapeli, na Maratonu treh src ter na tekmovanju v kuhanju štajerske kisle žüpe in Čarovniški roštiljadi. Obenem so lani organizirali Koncert za Jasmino ter dobrodelni koncert za pomoč potrebno deklico iz občine Radenci.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.