https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Poletna muzejska noč privabila ljubitelje kulture

21.06.2015 ob 7:10  

Včeraj so v okviru tradicionalne Poletne muzejske noči številne kulturne ustanove odprle svoja vrata, v Murski Soboti so se kulturnemu dogajanju pridružili v galeriji in muzeju.


V Pomurskem muzeju Murska Sobota so odprli razstavo Ladislava Kondorja, ki je ustvaril več kot 50.000 risb, v muzeju hranijo okrog 260 karikatur, nekatere so hitro izrisane  s svinčnikom ali s kredo, nekatere so obarvane s posebnimi barvami iz Egipta.

Ladislav Kondor se je rodil 6. avgusta 1901 v Kupšincih, bil je sicer brez formalne likovne izobrazbe, zato ni bil deležen odobravanja akademske stroke. Prvo razstavo karikatur je pripravil leta 1931 v Oslu, na Norveškem. Do svoje smrti, leta 1963, je pripravil okrog 30 razstav, na katerih je na ogled postavil med 200–300 karikatur.

Po razstavi so v muzeju pripravili delavnico za družine, na kateri so se obiskovalci sami preizkusili v vlogi karikaturistov. Za zaključek večera pa je sledil film o »Gančkem majošu«.

V Galeriji Murska Sobota so pripravili družinsko likovno delavnico »Pripoved bele rokavičke« in predavanje dr. Roberta Inhofa »Upodobitve Martina Luthra med leti 1530–1617«.

Več fotografij v spodnji galerji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2015 ob 20:29 bič gost

      Umetnost je bilka, ki nam dušo hrani, zato je koristno, če se nas dotakne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.