https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurski kolesarji odlični na kolesarski dirki na Madžarskem

24.6.2015  

V nedeljo, 21. 6. 2015, je v mestu Zalakaros na Madžarskem potekala tradicionalna kolesarska dirka, imenovana MAPEI Tour de Zalakaros.


 

Traso v dolžini 127 km je med 300 kolesarji in kolesarkami najhitreje prevozil Primož Obal (TEAM TURBO Tropovci, čas 3:11:37), letošnji cestni državni prvak med kolesarji amaterji. Med osmimi ubežniki je bil tudi Dušan Hajdinjak (TEAM TURBO Tropovci, čas 3:12:09), ki si je v ciljnem sprintu priboril 3. mesto. Primož je bil tudi zmagovalec kategorije 19-29 let, Dušan pa zmagovalec kategorije 40-49 let.

Na 13. mesto v absolutni konkurenci in na 2. mesto v kategoriji 30-39 let se je uvrstil Goran Salavec (TEAM TURBO Tropovci, čas 3:19:33) in na 47. mesto v absolutni konkurenci ter na 19. mesto v kategoriji 30-39 let Jernej Petovar (TEAM TURBO Tropovci, čas 3:32:08).

Odlične predstave pomurskih kolesarjev pa sta pokazala na krajši 60 km progi tudi Dominik Ketiš (TEAM TURBO Tropovci, čas 1:48:38), ki je v absolutni konkurenci med 270 kolesarji zasedel 2. mesto ter Barbara Petovar (TEAM TURBO Tropovci, čas 2:26:23), ki je v absolutni ženski konkurenci zasedla 22.mesto.

Primož je imel na 50 km defekt in se je v ubežni skupini peljal še 20 km do dogovorjenega mesta za podajo pijače, kjer so mu zamenjali zadnji obroč. Ubežna skupina šestih kolesarjev je Dušanu in Primožu naredila približno 1minuto prednosti, ampak sta s skupnimi močmi ubežnike dohitela in na koncu oba pristala na stopničkah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.