https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lions kljub Ljutomer družabno zaključil lionistično leto 2014/2015

Ljutomer, 29.06.2015 ob 8:30  

Predzadnji teden v juniju so člani Lions kluba Ljutomer svoje zadnje srečanje v lionističnem letu 2014/15, ki se za lionse zaključi zadnjega junija, obeležili z družabnim in kulturno etnološko obarvanim programom. 


Na povabilo dosedanjega predsednika LK Ljutomer  mag. Tomislava Nemca so se odpravili na Staro Goro, kjer so  si ogledali kulturno turistične zanimivosti tega čudovitega kraja (etnološki muzej, mlin na veter, baročna cerkev Svetega Duha), zaključili pa v Biotermah v Mali nedelji, kjer so tudi uradno sklenili lionistično leto, ki je bilo za Lions klub Ljutomer zelo delovno in uspešno.

Klub je v lionističnem letu 2014/2015 izpeljal številne aktivnosti in prireditve s končnim namenom pomagati drugim. Veseli jih, da so vse prireditve naletele na zelo dober odziv. Med drugim so v jeseni pripravili gledališko igro "Boing Boing stevardese pristajajo", v decembru izvedli že tradicionalni božični bazar s peko palačink, v januarju organizirali krvodajalsko akcijo v sodelovanju z ZD Ljutomer in sodelovali z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer pri izvedbi musicala Romeo in Julija. Za vse pustolovske navdušence so organizirali predavanje "slovenskega Indiana Jonesa", dr. Božidarja Šprajca na temo njegovih raziskav in odkritij Majevske kulture v srednji Ameriki, v mesecu maju so sodelovali na dobrodelnem teku "Tečem, da pomagam" v Radencih in pa za zaključek organizirali osrednjo prireditev v tem lionističnem letu "Umetniki Prlekije za mlade talente", kjer so uspeli zbrati veliko priznanih prleških umetnikov, akademskih  glasbenikov in slikarjev, ki delujejo tako doma kot po svetu in katere izkupiček bo namenjen mladim prleškim talentom za potrebe njihovega šolanja.

Njihov moto "pomagamo" se je skozi vse te aktivnosti, skupaj s pomočjo in donacijami članov in ostalih cenjenih donatorjev v letu 2014/2015 udejanjil z zbranimi več kot 8.000,00 EUR sredstev, ki so jih namenili pomoči potrebnim.  Veselje in hvaležnost ljudi ob njihovi pomoči je za njih največje darilo in bogastvo, ki jih navdihuje in polni z energijo še za nadaljnje angažiranje in razdajanje pri nesebični pomoči.

S 1.7. od mag. Tomislava Nemca prevzema predsedniško funkcijo LK Ljutomer Boštjan Pihlar zaposlen v Zavarovalnici Maribor, ki skupaj s podpredsednikoma Bredo Žunič, ravnateljico OŠ Mala Nedelja in Janezom Smolkovičem direktorjem podjetja Teleing d.o.o. napoveduje še eno aktivno in delovno leto.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2015 ob 11:39 Mari gost

      Zanimovo bi bilo slišati, kaj v družbi lionostov počne tovarišica ravnateljica, navdušenka nad totalitarizmi (Tito, Castro, Kim Il Sung in podobni množični morilci). Ali pa ji niso pojasnili za kakšno združenje gre?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.