https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murska Sobota: V ponedeljek prve preiskave na milijon evrov vredni napravi

Murska Sobota, 14.01.2011 ob 10:04  

Kar se je napovedovalo že za oktober lani, bo prihajajoči ponedeljek uresničeno. V Splošni bolnišnici Murska Sobota so nam potrdili, da so prvi bolniki uradno naročeni za pregled na magnetni resonanci.

Aparatura, ki je stala čez milijon evrov in za katero smo Pomurci zbirali donacije tudi na dobrodelnem koncertu "Pomagajmo (v)si", je končno pripravljena. »Magnetna resonance  je  nameščena  na rentgenskem oddelku in tudi  preizkušena. Narejene so poskusne preiskave, aparatura  deluje dobro,« so nam sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Naročanje na podlagi napotnic telefonsko ali osebno

Zadnje napovedi, da bodo prve preiskave v drugi polovici januarja, torej držijo. Kot so nam potrdili v murskosoboški bolnišnici, bodo z njimi pričeli ta ponedeljek, 17. januarja. Ljudje, potrebni preiskave na magnetni resonanci, se torej že lahko naročijo nanjo. »Pacienti na rentgenskem oddelku se lahko na podlagi napotnice telefonsko ali osebno dogovorijo preiskavo,« pravijo v bolnišnici.

Termin slovesnosti še ni potrjen

Ker pa gre za enega od mejnikov v zgodovini bolnišnice, bo to tudi temu primerno obeleženo. Vodstvo bolnišnice in vodstvo oddelka namreč pripravlja slovesnost, za katero pa zaenkrat še ni potrjenega termina.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      14.01.2011 ob 11:28 lepi

      Ja tisti z napotnicami do čakali 2 lejti, tisti samoplačniki in z vezami pa 2 ure :( Žalostno, ka se dogaja v našon šolstve. Sistem pun korupceje pa klientelizma :((((

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. read
      14.01.2011 ob 11:48 read

      @lepi maš praf! Najprej vsi Prekmurci darujejo za to MR potem pa bodo na koncu za pregled rabele 2-3 let, še prej pa jih bo mogoče obiskala kakšna črna znanka :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. nina85
      14.01.2011 ob 11:49 nina85

      Vse pa tudi ni tako črno! Bomo pa vsaj privarčevali na potnih stroških, ki bi jih porabili za pot v MB ali LJ ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. novak7
      14.01.2011 ob 11:54 novak7

      žalostno ale resno. predlagan ka še en koncert napravemo za MR, kere da namenjene tistin z napotnico!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. TUDIPOMUREC
      14.01.2011 ob 12:12 TUDIPOMUREC

      TUDIPOMUREC : NAJ SPOMNIM NA OBLJUBE DIREKTORJA DR. KOROŠCA O PRIČETKU UPORABE :SEPTEMBER,OKTOBER,NOVEMBER,DECEMBER - 2010 -! ZDAJ SE PA NAROČITE - NA VRSTIO PRIDETE HITRO : OKTOBER,NOVEMBER,DECEMBER 2011 ! PS : SUŠENJE BETONSKE PLOŠČE JE TRAJALO 3 MESECE !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. PREKMUREC
      14.01.2011 ob 12:19 PREKMUREC

      Bolje ikad nego nikad.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. blue
      14.01.2011 ob 19:23 blue

      pa mislin ka je tau pa dobrodelne "nateg" keroga do pa pogele prekmurce

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.