https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Kako se poleti kljub vročini ohladiti

3.7.2015  

Začelo se je poletje in visoke temperature. Vremenoslovci so za letos napovedali nadpovprečno toplejše poletne mesece. Poglejmo nekaj nasvetov, kako boste kljub vročini ostali hladni.


Dobro spanje

Na nočno omarico položite skledo ledenih kock, meto in malo soli. To bo ohladilo zrak in hkrati izboljšalo spanec. Deluje bolje kot obešanje mokrih brisač.

Pravilno prhanje

Poleti številni prisegajo na osvežujočo hladno prho, a njen učinek je lahko prav nasproten. Hladna voda krvne žile hitro skrči, te pa se posledično hitro razširijo nazaj, kar povzroči intenzivnej­še potenje. Prav tako ni dobro piti hladnih pijač. Spomnite se naših babic, ki so v poletnih večerih najraje pile čaj.

Aloha, aloe vera

Hladni obkladki pri oteklih nogah delajo čudeže. Dve sveži kuhinjski krpi namočite v hladno vodo in ju ožemite. Nanju kapnite od 5 do 7 kapljic olja aloe vere in si ju ovijte okoli nog. Lahko jih tudi malce dvignete in prislonite na blazino. Najpomembneje pa je, da se sprostite in umirite.

Foto: radiosarajevo.ba

Previdno z dietami

Če boste poleti jedli veliko beljakovin, se boste tudi bolj potili, saj se vam bo pospešila presnova, s tem pa tudi narasla temperatura telesa. Če ste se odločili, da boste poleti imeli beljakovinsko dieto, potem razdelite obroke na več manjših.

Paradižnik je morilec znoja

Če se veliko potite vsako jutro popijte kozarec paradižnikovega soka ali pa ga pet litrov dodajte v kopel. Paradižnik vsebuje antioksidante, ki pomagajo uravnavati proizvodnjo znoja. Redno uživanje paradižnika preprečuje tudi zastajanje vode v nogah.

Termalna voda

Termalna voda v spreju je še posebej priročna za potovanja, saj vam ohladi obraz, lahko pa jo nanašamo kar prek ličil. Vsebuje minerale, ki pomirijo še tako razdraženo kožo.

Izklopite

Vam je tako vroče, da se komaj skoncentrirate? Pustite, da se vaš um sprehaja in se izklopite. Študije so pokazale, da tistim, ki sanjarijo, telesna temperatura pade tudi za kakšno stopinjo.

Foto: genius.com

Hladilni sprej za telo

Zavremo 250 ml vode, dodamo filter vrečko metinega čaja in pustimo stati 20 minut. Odstranimo vrečko in pustimo, da se čaj popolnoma ohladi. Zlijemo ga v stekleničko z razpršilnikom in čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan nanesite sprej, ki vas bo ohladil, moč čajnih sestavin pa vam bo polepšala kožo.

Hladilni gel

Če se sveže obrijete in potem kožo izpostavite soncu, lahko dobite opekline in razdraženo kožo. Če se vam to zgodi ali pa ste pretiravali s sončenjem, uporabite hladilni gel s kremenovo kislino, ki lajša vnetje in pospešuje celjenje kože. Prav tako pomaga tudi pri lajšanju rdečice in srbečice ter pri pikih komarjev.

Vir: Lisa.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2015 ob 13:06 sapica gost

      Uh ta vročina, le vetrc ji je kos.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.