https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mašniško posvečenje diakona Andreja Lažeta

Murska Sobota, 03.07.2015 ob 7:05  

Pred posvečevalca škofa msgr. dr. Petra Štumpfa je stopil diakon Andrej Lažeta iz župnije Prihova, ki  trenutno pomaga v Župniji Bogojina duhovniku Stanislavu Zveru, izrazil pa je željo, da bi kot duhovnik deloval v soboški škofiji.


Škof msgr. Dr. Peter Štunf ga je posvetil v duhovnika med sveto mašo, pri kateri so peli pevci stolnega zbora pod vodstvom maestra Marjana Potočnika. Obredu so zbrano sledili številni verniki iz domače župnije, s Prihove, iz Bogojine in od drugod.  V pridigi se je škof spomnil tudi svojega duhovniškega posvečenja pred petindvajsetimi leti in se bogu zahvaljeval za vse milosti, ki jih je prejel v teh letih služenja Cerkvi,

Na koncu slovesnosti se je novomašnik zahvalil vsem dobrotnikom, ki so ga spremljali do poti duhovništva, in jih priporočil nebeški Materi.

Predstavniki ŽPS stolne župnije so izrekli čestitke škofu ob njegovi srebrni duhovniški obletnici in mu podarili mašni plašč. Tako se je na ta dan v stolnici najprej slišala pesem Novomašnik, bod pozdravljen, nato pa še Srebrnomašnik, bod pozdravljen.

Foto: skofija-sobota.si (Klavdija Dominko)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2015 ob 12:53 človek gost

      Bog te živi, pastir človeške črede!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.