https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znanstveni simpozij: Slovenski film v sliki, glasbi in besedi

Ljutomer, 03.07.2015 ob 13:30  

Prleška prestolnica bo med 14. in 18. julijem 2015 gostila 11. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.


Letos, ko mineva 110 let od prvega filmskega zapisa – dr. Karol Grossmann je leta 1905 kot pionir slovenskega filma posnel prva kratka filma Odhod od maše v Ljutomeru in Sejem v Ljutomeru –, je občinski svet Občine Ljutomer razglasil za Leto filma. In prav letos so obrodila sadove večletna prizadevanja vodstva Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), da se v sklopu gimnazijskega programa uvede umetniški oddelek, filmska smera. »Prav zaradi tega smo se odločili, da se bomo aktivneje vključili v pripravo programa ob letošnjem Grossmannovem festivalu. Skupaj s Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru, Grossmannovim festivalom in Občino Ljutomer bomo izvedli dvodnevni simpozij z naslovom Slovenski film v sliki, glasbi in besedi,« je dejal ravnatelj GFML Zvonko Kustec. Simpozij bo 14. in 15. julija, odvijal pa se bo v Domu kulture Ljutomer in na Golarjevi domačiji v Ljutomeru.

Častni odbor simpozija sestavljajo red. prof. dr. Igor Tičar (rektor Univerze v Mariboru), mag. Julijana Bizjak Mlakar (ministrica za kulturo), mag. Olga Karba (županja Občine Ljutomer) in akademikinja zasl. red. prof. dr. Zinka Zorko, organizacijski odbor pa bosta vodila prorektor Univerze v Mariboru dr. Marko Jesenšek in Zvonko Kustec, ravnatelj GFML. »V dveh dneh bomo v Ljutomeru gostili več kot dvajset eminentnih strokovnjakov z različnih področij, ki bodo spregovorili o temah, povezanih s slovenskim filmom. Gostje simpozija bodo s svojimi strokovnimi prispevki dali neko dodano vrednost Grossmannovemu festivalu, ki je v desetih letih zrasel v enega najpomembnejših festivalov v tem delu Evrope. Ob tej priložnosti bo izdan tudi bogat zbornik, v katerem bodo zbrana predstavljena gradiva na simpoziju,« je dodal Kustec.

Program simpozija Slovenski film v sliki, glasbi in besedi:

 

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    07.07.2015 ob 17:23 olgostan gost

    Kaj te tota karbovica dela med totimi izobraženci in akademiki? pa una jin nejč do gležja ne segne. ke se te tan kcoj rivle ke ji je ne mesto

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.