https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Černelavci so 90. obletnico obeležili s slavnostno akademijo

Černelavci, 05.07.2015 ob 10:00  

PGD Černelavci je v soboto slavnostno obeležilo 90 let delovanja.

 

Ob tej priložnosti so pripravili svečano akademijo s podelitvijo priznanj, plaket in zahval najzaslužnejšim. V kulturnem programu so nastopili Pihalni orkester Murska Sobota, plesna skupina Frčafele ter domači ljudski godci in pevski zbor.

Počastitev obletnice se je začela že v sredo z otvoritvijo filatelistične razstave, predstavitvijo 120 let delovanja gasilstva v Černelavcih in promocijo kronike PGD. V četrtek so odkrili spominsko ploščo Karlu Lončarju, opravili prevzem nove gasilske prikolice in na svečani seji PGD podelili priznanja.

Antun Novak je ob tej priložnosti zbral gradivo o gasilstvu v vasi in nastala je kronika 120 let gasilske službe in 90 let prostovoljnega gasilskega društva v Černelavcih. Z namenom ohranjanja zgodovine gasilstva so izdali še razglednico, poseben žig in spominsko znamko.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2015 ob 10:41 domačin gost

      Tou su nej ljudski godci ! Nekoč ljudje niso ograli na take odpadke , ampak samo na redne inštrumente ! Danes bi pa vsak rad bil godec in pevec , pa čeprav nima inštrumenta šemanj pa posluha za petje ! Ljudje , pa malo poglejte po teh obrazih , pa boste takoj prepoznali , kdo kaj premore , kdo je sposoben in kdo se samo nastavlja medijem ! Bog pomagaj !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2015 ob 11:37 gost

      @ domačin, se strinjam, tudi sam sem že hotel to napisati, ker neumnost res ne pozna meja.Samo popoln norec ali kreten lahko vzame v roke ribež za pranje perila in s kuhalnico riba po njem gor in dol in se pri tem veselo smehlja. Taki "muzikantom" bi toplo priporočal obik psihiatra, ali pa naj gredo korak naprej in si namesto ribeža na oder prineso pralni stroj in ga vklopijo, tako bodo nadomestili starinski ribež..enako mislim tudi o namišljenih pihalcih, ki pihajo v razne svinjske mehurje ali v "šejfe"in cvilijo na glavnike..katastrofa..nikoli in nikdar stari godbeniki niso igrali na namišljene ampak samo na prave instrumente. Pri teh "skupinah" mi je edino žal harmonikarja, ki edini igra, drugi pa klepljejo polek..katastrofa res..zamislite se malo, ali je vredno na odru igrato bolane opice?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.