https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Kokoriči po 33 letih prevzelo nov prapor

06.07.2015 ob 7:30  

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Kokoriči iz občine Križevci pri Ljutomeru, gotovo sodi med starejša tovrstna društva, saj v službi varovanja tukajšnjih ljudi in njihovega premoženja deluje že dolgih in častitljivih 122 let.

Gre za društvo, v katero so včlanjeni praktično vsi prebivalci Kokoričev in sosednjega naselja Berkovski Prelogi. In v teh vročih poletnih dnevih, so se v šotoru ob gasilskem domu Kokoriči zbrali vsi gasilci in s tem praktično vsi prebivalci, ki so častno zamenjali in prevzeli novi društveni prapor, ki bo spremljal sedanje in verjetno še prihodnje generacije gasilk in gasilcev, jih združeval ter jim dajal dodatne motivacijo za nadaljnji razvoj društva in sploh delovanje..

Dosedanji prapor, ponos in simbol našega društva, nam je služil dolgih 33 let. Zato smo odločili, da ga sedaj zamenjamo in prevzamemo nov prapor, katerega je mimogrede izdelalo podjetje Vidmar 49 – Vezenje praporov, izdelovanje vezenin in kovinsko pasarstvo iz Tacna. Da smo lahko razvili prapor nam je pomagalo 31 donatorjev spominskih trakov in 153 donatorjev žebljičkov, ter številni donatorji, ki so nam pomagali pripraviti bogat srečelov. Vsem skupaj smo zelo hvaležni“, nam je povedala predsednica PGD Kokoriči, Jožica Vrbančič, ki dodaja: „Gasilstvo združuje tiste prvine človečnosti, ki jih ne more povoziti kolesje zgodovine, niti različna politična prepričanja, zato naj gasilstvo ostane to, kar je široka pomoč sočloveku v stiski. Mi pa smo zelo ponosni na naše prednike, ki so društvo ustanovili in ga ohranili vse do danes. Vsi skupaj si želimo, da bi to plemenito poslanstvo opravljali še naprej tako zavzeto in ga ohranili za našo mlajšo generacijo“.

 

Slovesnega prevzema novega prapora v Kokoričih so se udeležili tudi številni gostje, med njimi: podpredsednik Gasilske Zveze Slovenije Milan Antolin, župan občine Križevci, mag. Branko Belec, predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragotin Rakuša, častni poveljnik Stanko Hunjadi, častni sektorski poveljnik Alojz Osterc, članice in člani občinskega sveta občine Križevci, predstavniki donatorjev in sponzorjev.., za kulturni program pa so poskrbeli; Godba na pihala Mala Nedelja ter Folklorna skupina Kulturnega društva Križevci, v nadaljevanju pa je za veselo zabavo poskrbel ansambel Svetlin.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.