https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti so namenu predali eno najsodobnješih gasilskih avtolestev v Sloveniji

Murska Sobota, 07.07.2015 ob 7:00  

Pred gasilskim domom v Murski Soboti so včeraj slovesno prevzeli hidravlično gasilsko avtolestev.

 

Novo avtolestev za intervencije Gasilskemu društvu Murska Sobota so pridobili v sklopu čezmejnega projekta »Rešujmo skupaj« in je vredna 936.800 evrov, financirana pa iz evropskih sredstev. Cilj projekta je bil okrepiti čezmejno sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske.

Avtolestev višine 42 metrov ima pregibni zadnji del in je primerna za reševanje iz najvišjih objektov. Poveljnik GD Murska Sobota, Anton Gomboc, je med drugim povedal, da je gasilska avtolestev nujna za učinkovito delo tukajšnjih gasilcev. Z lestvijo posredujejo ca. 30 krat letno, pogostu tudi za reševanje živali z višin, kot pomoč društvu za opazovanje in proučevanje ptic ali celo pri odstranjevanju kritine z rakičanske bolnišnice itd.

Nova lestev je najsodobnejša te vrste v Slovenije. Kot dodatno opremo ima tudi lastno zalogo zraka,   pri uporabi lestve pa več manevrskega prostora.

Župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek je izpostavil, da je potrebno  v gasilske vrste v prihodnje pritegniti čim več mladih. Želi si tudi nadaljnega čezmejnega sodelovanja  in vzpostavitve regijskega centra za zaščito pred poplavami.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.