https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Huda ura v Pomurju: zalite kleti, podrta drevesa, uničene poljščine

08.07.2015 ob 22:08  

Po neurju širom Slovenije je v popoldanskih urah neurje svojo pot nadaljevalo proti Pomurju. Ponekod se je neurje ponovilo v večernih urah, vremenoslovci pa sicer napovedujejo, da naj bi se vremenske razmere do jutra umirile.


V Žepovcih pri Apačah in Zgornjem Porčiču pri Sveti Trojici so gasilci morali odstraniti padli drevi, zaradi sunka vetra se je podrlo drevo tudi na cesto Juršinci-Rotman, delavci cestnega podjetja pa so morali drevo odstraniti tudi na cesti Razkrižje-Srednja Bistrica v občini Razkrižje. Smreka pa se je podrla na transformatorsko postajo v Svetem Juriju ob Ščavnici, poroča STA.

Manjša toča je padala v Murski Soboti in okolici, močan veter in toča sta težave povzročala tudi na območju občine Lendava, kjer se je v Gornjem Lakošu zrušil del terase, odkrilo je več streh v Lendavi, Dolgi vasi, Gaberju in na Kapci. Veter je na cestišče nagnil električni drog v naselju Trimlini, kjer je nekaj škode povzročila tudi toča.

VIDEO:

V občini Črenšovci je sunek vetra odkril streho stanovanjske hiše v Srednji Bistrici, kjer je nagnil tudi električni drog. Toča je v Hotizi poškodovala strešno kritino na enem od stanovanjskih objektov, v Veliki Polani pa je prišlo do požara zaradi udara strele. Veter je na cestišče nagnil tudi električni drog na Melincih v občini Beltinci.

Neurje s točo je posledice pustilo na številnih poljščinah in drugih pridelkih, objavljene fotografije so nastale na območju občine Črenšovci (foto: Miha Halas).

Podrto drevo v Rakičanu.

Toča v Trnju

Padlo drevo pred vrtcem v Svetem Juriju ob Ščavnici

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2015 ob 22:34 zujo gost

      Še bole uničujmo naravo in še bole se bo maščevala .Škoda kmet je že tak in tak bit pri vsemi zdaj še pa toča .

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2015 ob 22:49 gost

      Zujo: tudi kmetje spadajo med tiste, ki uničujejo naravo. Vprašaj prebivalce apaške doline zakaj ne morejo piti vode iz pip.

      15 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2015 ob 7:01 gost

        Ti, ki se "tolažiš" s tem, da so za apaško onesnaženo vodo krivi kmetje, pomisli tudi na vse propustne greznice. Ob tem pa tudi na izgradnjo kanalizacijskega sistema, ki se trenutno izvaja le za "izbrance".

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2015 ob 9:28 gost

        v apačaj ste dugo meli gnojšnico spelano direkt iz prašičje farme na njive, brez kakih greznic, ka o ponikovalnih greznicah nebomo, najležje je vse na kmeta porinouti

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. porabje
      09.07.2015 ob 8:48 porabje

      Fčara smo čüli, ka kak hüjdo muvi neba prouto Sloveniji. Znali smo, ka tan toča pada. Fejst smo se bojali, ka k nan tüdi pride pa de fse raznok vdarila. Samo Bougi fala nika smo nej dobili, samo par takši mali semen, štera so menša od črešnje. pa je nej padla dugo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.07.2015 ob 10:29 gost

      kakšna koli je padala toča in nema veze kako dolgo je padala je naredila škodo kjer koli že naj to nihče ne reče da to ne drži če pa ne verjamete pa drugič ko bo padala toča pojdite ven in se prepričajte če to ne drži ker še to otroci ki hodijo v šolo vedo da kakšna koli pada toča in nema veza kako dolgo pada naredi škodo

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.