https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: 50 let hokejskega kluba Lipovci s slavnostno akademijo

Lipovci, 11.7.2015  

Letos mineva 50 let od prve uradno odigrane tekme Hokejskega kluba Lipovci. Kot pravijo lipovski fantje, so pred petimi desetletji v Murski Soboti na prvi tekmi premagali Radgono z 2:1. Ob tej priložnosti so v petek pripravili slavnostno akademijo, na kateri so se spomnili zgodovine klub in podelili zahvalne listine najzaslužnejšim v klubu. Izdali so še knjigo kronologije evropskih prvenstev in predstavili kratki film o klubu danes.

 

Osrednji gost včerajšnje akademije je bil  predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez, Bogdan Gabrovec, ki je blubu podelil posebno  diplomo. V soboto in nedeljo bodo proslavljanje nadaljevali z mednarodnim hokejskim turnirjem selekcij, v soboto zvečer pa bo zbrane zabaval  ansambel Spev. 

Kratka zgodovina kluba

Lipovčani so začeli s hokejem že leta 1961. Sprva so pod imenom Partizan igrali za ekipo Beltincev, ekipo pa so sestavljali igralci iz celotnega beltinskega okoliša. Prvo prvenstveno tekmo v pomurski ligi so HK Lipovci odigrali 23. aprila 1965 v Murski Soboti. V prvem letu tekmovanja so v pomurski ligi zasedli tretje, v pokalnem tekmovanju pa drugo mesto. Naslednje leto 1966 so se HK Lipovci vključili v tekmovanje z vsemi ekipami, tako člani, mladinci in pionirji ter dosegli izjemen uspeh. Člani, ki so v slovenski ligi tekmovali prvič, so zasedli drugo mesto, mladinci pa so bili prvaki Slovenije. Sodelovali so tudi na mladinskem prvenstvu Jugoslavije, kjer so bili tretji. Pionirji HK Lipovci pa so postali prvi pomurski pionirski prvak. Naslednje leto so postali pomurski prvak tudi člani HK Lipovci. Na mladinskem prvenstvu Jugoslavije so v finalu premagali ekipo iz Zagreba in postali prvak Jugoslavije.

Vedno so imeli veliko podporo krajanov, ki so živeli s svojimi športniki in jih zvesto spremljali na tekmah, čeprav so morali vse tekme odigrati na tujih igriščih, saj so bili dolgo brez lastnega igrišča. Leta 1992 so začeli z gradnjo prvega igrišča s umetno travo v Sloveniji, ki je bilo dokončano naslednje leto. To leto sta bili na novo ustanovljeni ekipi HK Lek Lipovci in Predanovci. Tako so Lipovčani nastopali z dvema ekipama (Lipovci in Lek). Leta 1997 so se hokejisti Leka iz Lipovec prvič udeležili evropskega prvestva državnih prvakov skupine C na Švedskem. Leta 1999 pa so na evropskem prvenstvu na Dunaju dosegli prvo zmago proti ekipi iz Portugalske.

HK Lipovci beleži številne uspehe na domačih tleh: večkrat so bili državni prvak, v zadnjih letih pa se uveljavljajo še na evropskih tleh. 


Večji uspehi HK Lipovci:  

- državni prvaki v letih 1993-2000 in 2003-20012

- pokalni prvaki v letih 1994, 1997, 1999 ter 2000-2008

- dvoranski prvaki v letih 2000-2011 

V Evropi:

- prvenstvo dvoranskih državnih prvakov skupine C - 4. mesto: 2002, 2007, 2009

- prvenstvo pokalnih prvakov skupine C - 3. mesto: 2003

- prvenstvo državnih prvakov skupine C - 1. mesto: 2004, 2006

- prvenstvo državnih prvakov skupine B - 7. mesto: 2005 in 5. mesto: 2007

Interliga:

- prvaki Interlige v letih 2004-2008 ter 2010-2011.

Več fotografij v spodnji galerji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2015 ob 15:52 gost

      ČESTITAMO OB JUBILEJU!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.