https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Splošna matura - v Pomurju osem zlatih maturantov, največ (kar pet) na ljutomerski gimnaziji

13.07.2015 ob 14:00  

Danes so bili znani rezultati spomladanskega roka splošne mature. Na štirih pomurskih srednjih šolah je splošno maturo opravljalo 297 kandidatov, uspešnih pa je bilo 271. Zlatih maturantov, to so tisti, ki so dosegli 30 točk ali več, je letos kar osem. Dijakinja ljutomerske gimnazije Vanja Zamuda pa je dosegla maksimalno število točk.

 

Gimnazija Murska Sobota:

- k splošni maturi je pristopilo 121 dijakov, uspešnih jih je bilo 118 

- tokrat imajo 3 zlate maturante: Sandi Režonja, Iva Horvat in Valentin Vogrinčič

Srednja ekonomska šola Murska Sobota:

- k maturi je pristopilo 27 dijakov programa ekonomska gimnazija, uspešnih jih je bilo 25

Dvojezična srednja šola Lendava:

- k maturi je pristopilo 24 dijakov, 23 jih je maturo opravilo uspešno

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer:

- k splošni maturi je pristopilo 107 dijakov, 105 dijakov jih je bilo  uspešnih

- pohvalijo se lahko s kar 5 zlatimi maturantkami: Barbara Budja, Tamara Horvat, Jana Žnidarič,  Mateja Žnidarič in Vanja Zamuda

- Vanja Zamuda je obenem dosegla maksimalno možno število točk, to je 34.

»Tudi letošnja 49. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 107 dijakov gimnazijskega programa, 105 dijakov je uspešno opravilo maturo, ena dijakinja je padla iz matematike, ena dijakinja pa je morala zaradi hude bolezni prekiniti maturo, ko ji je ostal samo še ustni del izpita iz matematike. Njene že pridobljene ocene so zelo solidne in bi tudi brez te ustno pridobljene ocene gladko opravila maturo. Tako lahko rečemo, da je splošna matura opravljena z 99,01 %. Povprečno število pridobljenih točk je 20,914. Od tega so kar štirje, ki so dosegli 29 točk in lahko upravičeno pričakujemo, da se bo število zlatih maturantov povečalo. K maturi je pristopilo tudi 12 dijakov maturitetnega tečaja, uspešnih je bilo 5 ali 41,7 %, kar je nad državnim povprečjem. Pet maturantk programa splošna gimnazija je doseglo prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

V primerjavi s prejšnjimi leti je to odličen rezultat, saj je bilo letos tretjič, da se je upoštevala zgolj ena ocena na višjem nivoju iz tujih jezikov, v kolikor je kandidat opravljal maturo iz dveh tujih jezikov na višjem nivoju«, pravijo na Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer.  

 Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2015 ob 14:23 gost

      hahaha "lotmerčani nej 100procentni" to je katastrofalno...

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2015 ob 14:42 nova gost

        Glede na zapisano so bili rezultati povsod dobri, tako da čestitke vsem. Z nenehnim izpostavljanjem zgolj ene gimnazije ste že kar nadležni.

        18 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2015 ob 18:11 realna slika gost

      Glede na zapisano so bili rezultat napram ostalim delom v Sloveniji podpovprečni. Tudi v primerjavi s prejšnjimi generacijami z iste šole. Dokaz temu je nižje število zlatih maturantev (pa čeprav jih je bilo v SLO letos več kot lani) in za kar nekaj točk slabše povprečje napram prejšnjim generacijam.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2015 ob 19:38 gost

      Bravo lotmerška gimnazija! Še vedno najboukša :))

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2015 ob 22:03 ex-GFML gost

        Majster tak kak bi v fuzbalskon žargoni pravli GMS lejko Lotmerki kopačke puca :) Neverjetno srečen san kak san se kak Prekmurec odločo iti v to gimnazijo na Prlekijo :) Ena izmed najbokših odločitev v mojon življenji ;)

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2015 ob 20:13 nejprlek gost

      Ka pri Prlekaj rasti, je najbouše!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.07.2015 ob 20:17 ZAPEČKAR gost

      Ka pa od tistij najbOušij, ka se voni škoulivaju, prejk meje, NE TE PIJSALI???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.07.2015 ob 20:18 ss gost

      Ljutomerska gimnazija deluje na principu Medžugorja. Vidijo marijo, če glih je nihče drug ne vidi.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.07.2015 ob 21:05 uhica gost

      Ljutomerska gimnazija je nej nikaj bokša kak v Soboti, ka iz obeh lejko ideš študirat na vsaki faks, če imaš dovolj točk, to s temi točkami je lari fari, ka medicino lejko idejo študirat samo zlati maturanti, pa poglejte naše zlate maturante, ki so že zaposleni kot zdravniki, ocena ni merilo za dobro opravljanje poklica, pa še ena iz moje prakse, poznan nekoga, ki je mati forsirala naj ide v ljutomer, ker v Soboti nej dobra gimnazija za njega, pa je sama bila njena dijakinja, da pa je prišo na faks, pa je bila katastrofa nič od ničega, pa te je njemi Ljutomerska gimnazija nej privzgojila ka se na faksi trbej dosta fčiti, če so tak super, bi mogli njihovi dijaki tudi faks uspešno končati

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2015 ob 22:18 . gost

        Čeje on nej bu sposoben faksa kunčate še nepomejne ka ga ostali z lotmerka nemrejo. Soboška lotmerški do gležnjof ne seže glede pridoblenega znanja.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2015 ob 22:21 gmsfail gost

        Smo pa vsi opazili kakšo veleznanje si pridobila pri postavlanju ločil :) Svaka čast. P.S. v prihodnje vsaj kakšo piko dodaj v komentar, de lažje berljivi in vse de bole smiselno zgledalo :)

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2015 ob 19:00 gf gost

        Lotmerški profesori nedelajo čudežev. Večina dijakov faks opravi dobro, se pa najdejo tudi izjeme kere ne. Ti nemreš kriviti šole za to, ka eden neje napravo. Verjetno je te krivda v njem?! Strinjam se z ostalimi ka Soboška gimnazija še zdaleč ne tak zahtevna kak Lotmerška in rezultati so tuj slabši.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.07.2015 ob 22:14 gmsfail gost

      Lotmerška gimnazija je bokša od soboške v vseh pogledih, od kvalitete ur (san čul kakši texas je bil v GMS med poukon), preko kvalitete profesorov in obšolskih dejavnosti do recimo tudi fizičnoga izgleda stavbe, poleg toga dijaka preci bole pripravijo na študij in recimo tudi maturo. Kda od kolegof poslušan ka so vse delali med šolskin leton med poukon, si vedno san pri sebi poven, fala bogi, ka san se odločo kak san se, aja v to me je recimo nej prislila volja mojih staršof ampak informativni dnevi, keri se z soboško gimnazijo niti za 1% nejso mogli kosati, simpl ko pasul:) Kak primer, v moji generaciji je večina faleranih študentof prišlo ravno iz GMS in to je nej en, kak ti praviš ka ga pač poznaš, so ga recimo tudi moji bivši sošolci kiksali v LJ pa MB ampak, kak pravin večina falerancof se je šolala v MS, je to naključje? ne bi pravo :)

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.07.2015 ob 23:30 Radeba gost

      Matuta jest bardzo wazna. http://radeba.manifo.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.07.2015 ob 12:03 tkokrenpačmalzahec gost

      Malo se ohladite. Med zlatimi maturanti na GFML ni nobenega fanta. Hallooooo ! Same piflarke! Če je zlati maturant še ne pomejni ka ma znanje. Me temi zlatimi maturanti tudi ni nobenega iz samega mesta Ljutomer. Tak, da bi se o tem tudi dalo debatirati. V glavnem vsem skupaj vseo srečo v življenju, kjerkoli jo bo kdo iskal in karkoli bo kdo počel in postal. Čez 10 let bo to že vse pozabljeno. Takrat bodo prišle na dan prave sposobnosti vsakega posameznika, kako bo preživel v svetu in kako se bo znašel.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2015 ob 13:56 gostST gost

        Me pa prav zanima, kak se da brez znanja gratati zlati maturant! In ka bi ti debatiro glede toga, ka nega zlatoga maturanta iz Ljutomera? Malo nas presvejtli prosin.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2015 ob 12:39 gost

        Dekleta piflarke? Se vidi, da imaš manjšo pamet kot kokoš. Naj ti razložim. Tudi dekleta so lahko zelo dobre logičarke in naravoslovke. Simpl. Jojojoj kaj vas učijo v tej soboški gimnaziji? Bljek.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.07.2015 ob 8:37 gost

      Življenje je šola in ne neke točke in življenje bo vse uredilo na tak ali drugačen način.To je vsa filozofija tega sveta!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.07.2015 ob 11:07 tko gost

      BRAVO!!!!! Tako, kot si povedal!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.07.2015 ob 11:24 gost gost

      Pozdravljeni, za interpretacijo rezultatov je potreben kakšen podatek več, ne samo dosežen rezultat. Ni vseeno, s kakšno populacijo delajo učitelji. V ljutomersko gimnazijo se vpisujejo tisti, ki so že v osnovni šoli bili med najboljšimi, medtem ko ostale gimnazije vpisujejo dijake tudi z nižjim učnim uspehom. Prav tako ni samo od šole, učiteljev odvisno, kako uspešni bodo dijaki. Gre za splet različnih dejavnikov in posploševanje zgolj na podlagi točk ne vzdrži veljavne presoje. Vsekakor pa čestitke vsem dijakom, ki so uspešno opravili maturo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.07.2015 ob 12:44 gost

      Se mi zdi, da se GMS veliko več ukvarja z Lotmerško gimnazijo kot obratno. Tu mislim na zavist in tako dalje. Ob vseh rezultatih Lotmerških gimnazijcev je vedno veliko zgražanja, če pa kaj dosežejo soboški (vsaka jim čast!) pa so kar naenkrat najbolj talentirani in prihajajo iz daleč najboljše gimnazije. Da o pristranskosti Vestnika sploh ne govorim . Morda kdaj drugič o tej temi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.07.2015 ob 12:49 mama gost

      Sem imela dve dekleti na obeh gimnazijah in moram reči, da se to ne da primerjat. Ljutomerska gimnazija je boljša v vseh aspektih. Posebno na osebnem nivoju učenec-učitelj. Bolj znajo pripraviti otroka do učenja in tudi rezultati so bili mnogo boljše. Sicer že obe dekleti uspešno zaključujeta faks, vendar pa se je prva morala kar potruditi, da je osvojila delovne navade.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.07.2015 ob 12:51 haha gost

      Lahko se vi tu prepucavate kdo je boljši (v stilu prvi na selu, zadnji v mestu). Dejstvo je, da prihajajo vse slabše in manj številčne generacije. Razkorak med Pomurjem in Z Slovenijo (še predvsem LJ) pa se iz leta v leto veča. Skupno gledano (GMS+GFML) je vse slabše. Če se že hočete primerjati, se primerjajte z boljšimi npr. Celjsko gimnazijo ali pa drugo MB. Padec je namreč več kot očiten. Po tem, ko so bile generacije s po 15 zlatimi maturanti in povprečno oceno višjo od 22 točk. Za primer Gim. Poljane je letos imela povprečno oceno 23,8. GFML pa skoraj tri točke manj oz. 20,914. Samo slep si ne bo priznal, da prihaja do stagnacije (po rezultatih z 2010/11/12/13), ki pa treba priznati ni posledica slabih učitljev kolikor slabega materiala, ki prihaja na gimnazije.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2015 ob 13:05 gost

        Po lanskih objavi rezultatov je Ljutomerska gimnazija bila med pet najboljših gimnazij v Sloveniji, med osnovnimi šolami, pa je bilo v top 50 samo dve. Ljutomerski učitelji delajo čudeže. Murska Sobota pa tudi napreduje glede na rezultate mature. Sem optimist, da se bo pozitiven trend nadaljeval.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2015 ob 15:22 haha gost

        Ljutomer je zadnjih nekaj let pobral večino učencev s Pomurja, ki so že v OŠ osvajali priznanja na raznih tekmovanjih (SLO, NEM, ANG, MAT, FIZ, KEM, BIO itd.). S takim materialom lahko dela vsak profesor. Težko je pa delati s takimi, ki ne pokažejo nobenega entuziazma. Sam sem hodil na GFML in ne očitam dobrega dela določenih prof. (kot vsepovsod so odlični, povprečni in slabi). Toda za večino najboljših sošolcev po uspehu sem že slišal oz. sem jih vsaj na videz že od prej poznal z raznih tekmovanj iz OŠ. Torej lahko je govoriti kako si dober, ko voziš Ferrarija, drugi pa dejansko avtomobile nekega srednjega kakovstnega razreda (seveda gledano generalno, ne posamično).

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.07.2015 ob 12:53 gost

      mama...ne seri..

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.07.2015 ob 11:40 mama gost

      Obiskoval san lotmerško gimnazijo in je ok. Soboške nemren kritizejrati, ker poznan človeka, keri je tuj v Soboškoj ftrgno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.09.2015 ob 18:39 Vilma gost

      Čestitam vsem maturantom, posebaj pa še Vanji Zamuda.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.