https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

NK Nafta še ne gre v stečaj, nekaj upanja še ostaja

Lendava, 17.1.2011  

Črni scenarij v Lendavi se zaenkrat še ni zgodil. Čeprav do podpisa pogodbe z glavnim sponzorjem ni prišlo, bodo v klubu skušali zagotoviti potrebna sredstva s pridobitvijo novih sponzorjev. Začetek priprav na spomladanski del še vedno ni znan.

Konec prejšnjega tedna je predsednik NK Nafte Igor Magdič dejal, da če do danes ne bo zagotovljenih sredstev za začetek prisilne poravnave, bo klub šel v stečaj. To pa se vsaj še nekaj dni ne bo zgodilo, čeprav dogovor z glavnim sponzorjem ni bi realiziran. »Stanje je še vedno isto, kot je bilo. Do dogovora z glavnim sponzorjem in klubom ni prišlo, ker ima glavni sponzor tudi v svojem podjetju prevelike težave, da bi lahko še naprej v enakih okvirih podpiral nogometni klub. Preostaneta nam dve možnosti - ali bomo uspeli drugače sanirati poslovanje, to pomeni pridobiti dodatne sponzorje, ali bo pa šla zadeva v stečaj,« o trenutni situaciji pravi Magdič.

Stečaj preložen za nekaj dni

Vodstvo kluba bo v naslednjih parih dneh vložila vse napore v iskanje novih sponzorjev in rešitve kluba, ob tem pa Magdič opozarja tudi na licenciranje. Izrednega pomena pri saniranju je namreč tudi to, če njim bo uspelo dobiti licenco oziroma ali se bodo uspeli dogovoriti z upniki, da ne bodo imeli težav pri licenciranju. Vse to pa še vedno pomeni, da se je stečaj le preložil za nekaj dni. »Tako je. Stečaj se preloži, ker bomo, če bo le mogoče, poskušali drugače rešiti zadevo. Če nam ne bo uspelo, pa je stečaj tista zadnja opcija,« pravi Magdič.

Začetek priprav še vedno odložen

Priprav so še vedno odložene, ker igralci še vedno vztrajajo, da se mora prej zgoditi neko izplačilo, kdaj pa bo to še ni znano. Kot pa pravi Magdič bo znano še ta teden, ker več časa ni. Zimski prestopni rok sicer traja do konca januarja, spomladanski del prvenstva pa se bo pričel 26. februarja. Znano je že, da Jože Benko več ne bo nadaljeval kariere v Lendavi, na izhodnih vratih pa je še kar nekaj nogometašev.

Jože Benko je že zapustil klub

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. okvals
      17.01.2011 ob 12:26 okvals

      Prelagajo in prelagajo iz dneva v dan, kje so pa prej bili, zdaj, ko že igralci odhajajo, zdaj so si vzdignili lene riti in nekaj skačejo, naj rečejo bobu-bob..pa pika, kaj majo za prelagati in slepiti same sebe in vso nogometno javnost? Nesposobneži so že dolga leta v vodstvu nk Nafte, molzli so edino kravo muzaro, sedaj pa bo krava poginila(podjetje Nafta) bo poginil tudi nogomet in z njim vse pijavke ki so sesale pridibljen denar od naivnih sponzorjev.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Sobocan
      17.01.2011 ob 12:37 Sobocan

      Rajši naj prelagajo pa ka ohranimo bar enoga prvoligaša v Pomurji. Ne bojte zdaj pa vsepovrek šinfasti. Ide se za prihodnost fuzbala tu v našoj okolici.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      17.01.2011 ob 13:20 lepi

      če crkne mene krava naj še sausede :) razlagaj kak ščeš ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.