https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Situacija v družbi Nafta Petrochem je skrajno resna

Lendava, 18.01.2011 ob 8:44  

Največja hčerinska družba Nafte Lendava posledično v nezavidljivo situacijo spravlja tudi slednjo, a v Lendavi pravijo, da bodo delovna mesta ohranili. 

"V sklopu načrtovanih aktivnosti se pripravlja sanacijski program družbe, ki vključuje celotno Skupino Nafta.  V dokumentu bo natančno opredeljena pot razdolževanja in finančna sanacija," v lendavski Nafti odgovarjajo na vprašanje, kako bodo reševali utapljajočo se družbo. 

S sanacijo želijo ohraniti vseh 431 delovnih mest

V Nafti Petrochem in tudi v Nafti Lendava se je od druge polovice leta 2007 občutno poslabšal finančni položaj zaradi zadolženosti. "Na negativni poslovni rezultat družbe Nafta Petrochem pa je vplivalo tudi neugodno razmerje na trgu med ceno zemeljskega plina kot surovino in ceno metanola. Zato je družba v juliju tovarno metanola ustavila," pojasnjujejo v Lendavi in dodajajo, da želijo ohraniti 431 delovnih mest, kolikor je zaposlenih v Skupini Nafta. "Vsekakor bo sanacija izpeljana tako, da se bodo ta delovna mesta ohranila. Finančno, poslovno in organizacijsko prestrukturiranje bo omogočilo dolgoročno stabilizacijo poslovanja in nadaljnjega delovanja družb v skupini Nafta."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. okvals
      18.01.2011 ob 10:04 okvals

      Švercajo se že več kot 10 let pri tej Nafti..in to vse na račun države, tak se da večno obstati, videli bi pa, kaj bi se zgodilo, če bi država umaknila svoje prste..potem bi bila situacija in končni epilog celotne naftine zgodbe isti kot je bil pri soboški Muri.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.