https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Leon Horvat okrepil Muro 05

Murska Sobota, 18.1.2011  

Nekdanji igralec Nafte in Čarde Leon Horvat bo kariero vsaj do konca sezone nadaljeval v murskosoboški Fazaneriji. Treningom se bo priključil v četrtek, že v soboto pa naj bi zaigral tudi na prijateljski tekmi proti Güssingu. Boris Štivan okrepil strokovno ekipo.

Skrivnosti, kdo je igralec s prvoligaškimi izkušnjami, s katerim se je dogovarjala Mura 05, ni več. To je nekdanji igralec Nafte Leon Horvat, ki bo do konca sezone nosil črno-beli dres, ki ni dosti okleval pri odločitvi. »Mura je klub, ki ima tradicijo in vsak, ki igra za Muro mu je to lahko v čast. Mene je zdaj doletela ta čast, zato bom poskušal to izkoristiti najbolj kar se bo dalo,« pravi Horvat.

Prekinil z Nafto, ker ni zadosti igral

24-letni igralec sredine terena je bil v zadnjem času brez kluba, saj je že v začetku sezone prekinil pogodbo z lendavsko Nafto, saj kot sam pravi ni dobil dovolj priložnosti za igranje. V Lendavo ga je zvabil nekdanji trener Nafte Nebojša Vučičević iz tretjeligaša Čarde, v sezoni in pol pa je dobil priložnost za igranje na sedemnajstih tekmah v prvi ligi, v svojo statistiko pa je vpisal dva zadetka in sedem rumenih kartonov. V letošnji sezoni je dobil priložnost na dveh tekmah, na katerih je vstopil v igro s klopi, zato se je odločil zapustiti Nafto. Z dogajanjem v njegovem nekdanjem klubu ni povsem na tekočem, pravi pa, da so se finančne težave vlekle že en čas.

Trenutno prioriteta samo Mura 05

Horvat se bo treningom Mure 05 pridružil v četrtek, že v soboto pa naj bi tudi zaigral na prijateljski tekmi proti Güssingu. In kakšne so njegove ambicije v prihodnje? »Trenutno mi bo igranje v drugi ligi zadostovalo, vsak pa ima ambiciji za igranje v prvi ligi ali v tujini. Vendar kot pravim, mi je Mura 05 trenutno prioriteta, kako pa bo za naprej, pa bomo videli,« zaključuje Horvat.

Boris Štivan bo skrbel za nogometni podmladek

Že prejšnji teden se je murskosoboški drugoligaš okrepil tudi na strokovnem področju, tako je koordinator nogometne šole in trener mladinske ekipe postal Boris Štivan, ki je nazadnje vodil tretjeligaša Grad.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. kiblin
      18.01.2011 ob 11:58 kiblin

      Leona je v Nafto pripelo Prejšnji trener, Nebojsa Vucicevic nej pa Damir Rob. Razen 2 tekem lani, je vse ostale tekme odšpilo pod vodstvon Vucicevica, kere njeme je v prvon dele sezone pred prihodon Aleša Čeha redno davo priložnost. Tak da malo popravi novico ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      18.01.2011 ob 16:09 murazavedno

      zelo solidna okrepitev!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.