https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Marakeš - mistično rdeče mesto v Maroku

Marakeš, Maroko, 20.1.2011  

Maroško mesto, ki leži ob vznožju mogočnega gorovja Atlas, izstopa po svoji rdeči barvi in mističnosti.

Ozke uličice, pestra ponudba hrane, vedeževalci, ulični akrobati, prebrisani lastniki kač in opic, vas bodo prestavili nekaj stoletij nazaj. V zadnjih desetletjih je mesto obiskalo veliko znanih osebnosti za krajši ali daljši čas, ki so tukaj iskali predvsem navdih za svoje nove projekte. Med bolj znanimi so Yves Saint Laurent, Beatlesi, Rolling Stonesi in drugi. Saint Lourent je do svoje smrti (2008) skrbel za izjemen botanični vrt  Jardin Majorelle, katerega danes oblegajo številni turisti.

Mošeje in palače vabijo

Ob ogledu mesta ne izpustite fenomenalnega trga Djemaa el fna, ki je središče dogajanja v mestu. Zvečer si privoščite sveže pripravljene dobrote na trgu in se sprehodite skozi najdaljši souq (tržnica) v Maroku. Za sproščen sprehod skozi celoten souq rabite približno dve uri. Vredne ogleda so tudi številne mošeje in palače, ki obdajajo središče Marakeša. Le  pet kilometrov stran se bohoti novi del mesta, ki se zdi zelo evropski. Luksuzni hoteli, poslovne stavbe in široke ceste so pravo nasprotje prej opisanega. Na obzidjih mesta je možno videti nekaj sto, verjetno tudi “prekmurskih” štorkelj, ki tukaj prezimijo.

Nizkocenovnik Ryanair je destinacijo naredil cenovno zelo  ugodno. V Maroko lahko poletite že za 50 evrov.

Sveže stisnjen pomarančni sok je božanski.

 

Trg "Djemaa el fna"

 

Neskončni Souq

 

Štrki ne bivajo le v Pomurju.

 

Na souqu dobite praktično vse, kar si zaželite.

 

 

Barvitost začimb

 

 Mošeja Koutoubia

 

Poleti je v Marakešu izjemno vroče in vlažno.

 

V Marakešu živi okrog 1,2 milijona ljudi.

 

Glavna železniška postaja

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. 1igma
      20.01.2011 ob 17:56 1igma

      Vsekakor vredno ogleda...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. dejan1977
      20.01.2011 ob 19:18 dejan1977

      evo, tu so štrki - ge jih pa iščen!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.