https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Rok Bagoroš iz Radencev postal prvi slovenski profesionalni stunt voznik

20.1.2011  

Pri 21-ih letih si je postavil tudi nov cilj. V naslednjih štirih letih postati svetovni prvak.

Bagoroša je pod svoje okrilje vzela svetovno znana motoristična tovarna KTM iz Avstrije za katero bo Rok predstavljal svoje trike po vsem svetu. S tem presedlal iz skuterja na motor KTM DUKE 125, ki pride na trg marca letos.

Opazili so ga v Nemčiji 

Ko je Rok pred časom nastopal v Nemčiji, so ga tam opazili predstavniki podjetja KTM. Z njim so navezali stik in nekaj mesecev za tem se je Rokovo življenje spremenilo.  "Ko so mi na sestanku pri KTM-u v roke podali pogodbo, sem se komaj zadrževal, da mi ne bi pritekle solze, saj sem v tistem trenutku vedel, da mi je uspelo," pojasnjuje Bagoroš. 

Podjetje KTM pa ni edino, ki je opazilo Rokov talent. Vest o fantu, ki prodira v svet ekstremnih bencinskih športov se je hitro širila. Ob bok so mu stopila podjetja Castrol, Sava,Unior, Stage6, Akrapovič, Roost, Magura, Codex. 

Želi postati svetovni prvak 

"Da se lahko preživljaš s stunt športom moraš imeti vsaj 30 nastopov letno  po Evropi ali svetu in seveda dobre sponzorje. Najboljše je, če te sponzorira proizvajalec motorjev za katerega potem stunt športnik predstavlja akrobacije po vsem svetu. Cene za omenjene nastope se gibljejo med 1000 do 4000 evrov," pojasnjuje 21-letni Radenčan. O načrtih za prihodnost pa: "Moj načrt je, da se čim prej navadim na nov motor in sestavim dober program za nastope. Postavil sem si pa tudi nov velik cilj in to je postati svetovni prvak z motorjem v naslednjih letih."

Kdo je Rok Bagoroš? 

Pred 4. leti se je mladenič iz Radencev odločil, da se bo ukvarjal z ekstremnim moto športom tako imenovanim "stunt ridingom". Po dveh letih treniranja se je odločil, da bo postal profesionalen stunt športnik. Je voznik, mehanik in menedžer v eni osebi. Širša javnost ga je spoznala z njegovimi videi, ki jih je objavljal na spletu, v letu 2010 pa so prihajala prva povabila na večje prireditve po Evropi. Tako je Rok nastopal v Franciji, Nemčiji, Italiji, Makedoniji, Kosovu, Madžarski ter Sloveniji. Pred nekaj meseci pa je prinesel domov svojo prvo zmago na mednarodnem tekmovanju v francoskem Bordeauxu.

Z zmago je Rok tudi uradno postal eden izmed najboljših evropskih  stunt skuteristov. Posledično so sledile fotografije na naslovnicah evropskih moto revij ter se polnile strani v njih, kjer so pisali o fenomenu iz male Slovenije. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. blue
      20.01.2011 ob 11:45 blue

      Kar nekaj, tude mene be praf prišlo kakšnih 2000 evrov za kakšekole nastop :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. 1igma
      20.01.2011 ob 17:56 1igma

      Rok, veliko uspehov še naprej.. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. dejan1977
      20.01.2011 ob 19:19 dejan1977

      mate kaksen video? link?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.