https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prleški študentski direktor noče odstopiti, včeraj zaklenil novinarje

21.01.2011 ob 8:33  

Sebastjan Kokl, katerega direktorski stolček primorske študentske organizacije visi v zraku, noče zapustiti tega položaja. Na Primorskem se odvija prava študentska drama. 

Foto: Podpalmo.si

Kokl, sicer Prlek, je bil s strani študentskega zbora Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) razrešen, ker do 5. januarja, ko se mu je tudi uradno iztekel mandat, študentskemu zboru ni predložil dokumentacije o poslovanju ŠOUP. Študentski zbor je nato za v.d. direktorja imenoval Aleša Bržana, a Kokl pravi, da gre za nezakonito potezo in dejanje študentskih poslancev smatra za nično. Po njegovem mnenju je za njegovo razrešitev pristojen samo nadzorni svet študentske organizacije. Slednji je v sredo sklenil, da Kokl ni razrešen. S tem se študentska drama na Primorskem ni končala. 

Študentsko organizacijo je zaklenil 

Včeraj bi namreč na ŠOUP morala potekati novinarska konferenca, na kateri se je želel predstaviti v. d. direktorja Aleš Bržan, a je Kokl študentsko organizacijo zaklenil. “Vrata ŠOUP so zaprta, ker se zaposleni v organizaciji zaradi pritiskov zlasti dveh predstavnikov študentov počutijo ogrožene, jaz pa sem dolžan zagotoviti normalne delovne pogoje,” je Kokl povedal za Primorske novice. Kot je še dodal, bodo vrata študentske organizacije zaprta tudi v prihodnje, če bo to potrebno. 

Foto: Ilona Dolenc (Primorske novice)

Kokla na Primorskem povezujejo s spornimi posli, vse namige zavrača 

Na Sebastjana Kokla so ves čas njegove kariere na ŠOUP (sprva je bil predsednik le-te, nato direktor) leteli očitki, da deluje koruptivno in posluje s prijateljskimi podjetji ter da na ŠOUP podeljuje funkcije rojakom iz vrst Socialnih demokratov (SD). Kokl, ki med drugim predseduje tudi koprskemu SD, je ves čas zanikal kakršnekoli nepravilnosti pri vodenju ŠOUP, pri čemer vztraja še danes.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.