https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ošlaj trenira z Muro 05, a drži ga ljubljanska Olimpija

Murska Sobota, 26.1.2011  

Izkušeni branilec, ki bo avgusta dopolnil 35 let, bi za murskosoboškega drugoligaša predstavljal pomembno okrepitev, a gre samo za ohranjanje forme. Ošlaj ima namreč še neporavnane račune z Olimpijo in če ljubljanski klub ne bo popustil, bo nekdanji igralec Mure in Nafte ostal v prestolnici do konca pogodbe.

Damjan Ošlaj je ime, katerega bi si pristaši Mure 05 želeli videti v klubu že zadnjih nekaj let. Potem ko se je lani poleti izkušeni branilec razšel z lendavsko Nafto, se je drugič v svoji karieri podal v Olimpijo, kjer pa se zgodba ni lepo končala. Po vsega petih odigranih tekmah so v ljubljanskem klubu prišli do zaključka, da to ni to, kar so od njega pričakovali, in da bi se bilo zaradi tega bolje ozreti po kakšnem mlajšem igralcu, na katerem bi temeljila prihodnost Olimpije.

Foto: nkolimpija.si

O Muri še ni razmišljal, Olimpiji ne namerava popustiti

Ošlaj, ki je v svoji karieri v prvi slovenski ligi odigral kar 332 tekem in dosegel 16 zadetkov, je še član Olimpije, v zadnjem času pa se je pridružil treningom Mure 05. Ali to pomeni, da bi v spomladanskem delu sezone lahko znova igral v Fazaneriji? »O tej možnosti še nisem razmišljal, ker nimam še niti rešenega statusa v Olimpiji. Še ta teden bomo imeli razgovore in če bomo prišli do sporazuma, bom odšel, drugače pa bom do konca maja ostal pri Olimpiji,« pravi Ošlaj. Gre za to, da ljubljanski klub izsiljuje s sporazumno prekinitev pogodbe, v okviru katere bi moral Ošlaj pozabiti na denar za nazaj in za naprej. »To zame ni sporazum, kjer vse izgubim jaz,« dodaja nekdanji nogometaš Mure, Olimpije, Ljubljane, Maribora in Nafte.

Mura 05 jutri proti vodilni ekipi madžarskega prvenstva Videotonu

Murskosoboški drugoligaš bo jutri ob 15. uri odigral še tretjo prijateljsko tekmo v pripravljalnem obdobju. V goste prihaja vodilna ekipa madžarskega prvenstva, Videoton. Tekma bo zaprtega tipa na igrišču z umetno travo, med vratnicami pa bo verjetno stal tudi Aleš Luk, s katerim je klub blizu dogovora.

Aleš Luk (Foto: Gregor Čiček)

Omenimo še, da je klubu uspelo podpisati še eno sponzorsko pogodbo do konca leta in sicer z Mlinopekom, še z nekaj podjetji pa so zelo blizu dogovora.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.