https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Radenska na tretjem, njena Oaza na sedmem mestu najboljših slovenskih znamk

26.01.2011 ob 7:07  

Po mednarodnih projektih razvrščanja blagovnih znamk smo Slovenci dobili še lastno razvrščanje. Društvo potrošnikov za rangiranje in definiranje blagovnih in storitvenih znamk si.Brand je včeraj v Ljubljani predstavilo rezultate prvega merjenja najboljših slovenskih znamk si.Brand TOP 50, v kateri sta se v prvi deseterici znašla Radenska in njena Oaza.

Na lestvici prvih deset najboljših slovenskih znamk se je na prvem mestu znašel Fructal, sledi mu Paloma, na visokem tretjem mestu pa je Radenska. Med dvajseterico je na sedmem mestu še Oaza, sicer produkt podjetja iz Radenec. Preostala mesta med deseterico so zasedli še Gorenjka, Kras, 1001 cvet, Jub, Elan in Slovenske železnice. Raziskava je potekala med 15. junijem in 23. decembrom lani. V njej je sodelovalo 1056 potrošnikov iz vse Slovenije v starostni skupini med 15 in 65 leti. Potrošniki so v anketi odgovarjali na vprašanja o zavedanju, priljubljenosti, prepoznavnosti, všečnosti in uporabnosti blagovnih in storitvenih znamk.

Podobni izbori temeljijo le na določenih ciljnih skupinah

Društvo se je za projekt odločilo po tem, ko je ugotovilo, da oba mednarodna projekta razvrščanja blagovnih znamk - Superbrands in Trusted Brands - temeljita le na mnenju določene ciljne skupine, v prvem primeru na mnenju izbrane strokovne komisije, v drugem pa bralcev revije Readers Digest. Blagovne in storitvene znamke, ki so se uvrstile na lestvico si.Brand TOP 50 za leto 2010, prejmejo tudi ekskluzivno pravico do enoletne uporabe znaka si.Brand 2011, ki ga lahko brezplačno uporabljajo in komunicirajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.