https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Množica pomurskih otrok bo ustvarila Snežinko Zinko

02.02.2011 ob 9:28  

Zavod VISTA na območju Pomurja v sodelovanju z 14 osnovnimi šolani in vrtci  izvaja likovni natečaj Snežinka Zinka, katerega cilj je izbrati 20 likovnih del za novo istoimensko slikanico.  V projekt se je vključilo 40 strokovnih delavcev iz vrtcev in osnovnih šol s skupaj 577 otroki.

Ena izmed aktivnosti zavoda VISTA je bogatenje otroške literature z vsebinami okoljevarstva v zbirki EkoŠkrat.  Vsebine se razprostirajo vse od ekologije medčloveških odnosov do varovanja okolja. V  zbirki se trenutno nahajajo zgodbe/slikanice: Pepi in njegovo gnezdo, Veliki nemarni škornji, Cumper camper in Poldi na ribičiji. 

V letu 2011 bodo zbirko EkoŠkrat dopolnile naslednje slikanice:  Žabja alergija, Kako je zbolel beli oblak  in Snežinka Zinka. Slednja nastaja v sodelovanju z osnovnimi šolami in vrtci v Pomurju.

V projekt je zajetih 577 otrok s Pomurja, starih od 5 do 9 let

V mesecu januarju se je na razpis likovnega natečaja  Snežinka Zinka prijavilo 14 vzgojno-izobraževalnih ustanov z 40 strokovnimi delavci. Skupaj je v projekt zajetih 577 otrok starih od 5 do 9 let iz naslednjih ustanov: Vrtec Lendava, Vrtec Beltinci, Vrtec Turnišče, Vrtec Manka Golarja, Vrtec Kobilje, OŠ l Murska Sobota, OŠ Sveta Ana, OŠ Odranci, OŠ Gornja Radgona, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in enota vrtec, OŠ Beltinci, OŠ Kobilje, OŠ Bakovci in OŠ Mala Nedelja.

Ti bodo do konca marca izdelovali ilustracije, med katerimi  bo komisija v mesecu aprilu izbrala 20 likovnih del za uvrstitev v slikanico. Iz likovnih del bo oblikovana tudi potujoča razstava.

26. januarja je Zavod Vista za zainteresirane strokovne delavce v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo M. Sobota izvedel delavnico za mentorje.

Slikanica bo svojo dokončno podobo in izid doživela v mesecu oktobru skupaj s prireditvijo ob izidu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.