https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerska občina letos načrtuje 13,36 milijona evrov prihodkov

Ljutomer, 03.02.2011 ob 15:36  

Občinski svet ljutomerske občine je ta teden soglasno sprejel Odlok o proračunu občine Ljutomer za letošnje leto. Odlok je sedaj v 15-dnevni javni razpravi in traja do vključno 15. februarja.

Poslovanje v preteklih letih, stanje po plačani realizaciji in prenos zapadlih obveznosti iz lanskega leta ljutomerski občini prikazujejo primanjkljaj v višini 1,4 milijona evrov. Prejšnja občinska sestava občine je podpisala pogodbe v znesku 4,1 milijona evrov, od tega je 1,3 milijona evrov namenjenih za ureditev Športno-rekreacijskega centra (ŠRC) Ljutomer, ki pa bo verjetno revidiran. Milijon evrov je namenjenih za sistem C pomurskega vodovoda.

V letih 2011-2014 mora občina pokriti za preko šest milijonov evrov odprtih obveznosti ter letno najemnino Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer, ki se plačuje letno v znesku 432 tisoč evrov in bo odplačana do leta 2024.

Najeli so 550.000 evrov kredita

Občina Ljutomer v planu proračuna za leto 2011 ne načrtuje dolgoročnega zadolževanja, planirana pa so sredstva za odplačila glavnic od najetih dolgoročnih kreditov v višini 218.000 evrov.

Zaradi prenosa zapadlih obveznosti, neenakomernega pritekanja prejemkov in likvidnostnih težav je morala občina Ljutomer v začetku leta že najeti kratkoročni kredit v višini 550.000 evrov, ki ga mora vrniti najpozneje do konca leta 2011. Ocena skupnega obsega prihodkov proračuna za leto 2011 je planirana v višini 13,36 milijona evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.