https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski učitelj ovaden zaradi suma spolnega napada na 13-letno učenko

04.02.2011 ob 18:28  

Jožef Prša, tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota, je za STA potrdil, da držijo navedbe o ovadbi 33-letnega nekdanjega učitelja z osnovne šole Cezanjevci, ki naj bi bil osumljen zlorabe 13-letne učenke.

Kriminalisti so zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, namreč na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo.

Učitelj: Vanjo se nisem zaljubil, to je absurd, tudi fizičnega stika ni bilo

Kot je poročalo Delo, se je zgodba začela odvijati lani poleti, ko sta učitelj in njegova 13-letna učenka začela korespondenco na medmrežju. Vse skupaj naj bi eksaliralo tudi v skupno obiskovanje Term Banovci. "Hči se nam je doma res zlagala, vendar učitelj ja mora vedeti, do katere meje bo šel. In naj nikar ne razlaga, da je ostalo le pri besedah, saj sta bila enkrat kar šest ur v avtu. V gozdu. Kaj sta tam delala? Tudi razredničarka je, ko smo bili na šoli na sestanku, dejala, da nikakor ni mogoče, da bi se tam v tistem avtomobilu šest ur le besedno ..., da ni bilo stika," je za Delo povedal dekletov oče.

OŠ Cezanjevci

Učitelj je ob tem za Delo dejal, da z učenko ni imel fizičnega stika in da je bila vse skupaj le neslana šala, za katero mu je zelo žal. »Dekle se je res zaljubilo vame, to smo vsi vedeli že prej, a jaz se na to nikdar nisem odzval iz očitnih razlogov. Pomembno je vedeti, da se jaz vanjo nisem zaljubil, to je absurd."

Namišljeni, avatarski svet?

33-letni učitelj je za Delo povedal še, da je vse bil le namišljeni, avatarski svet, v katerem "sva se pogovarjala, in dekle ga je odčaralo v resničnega samo zato, da bi lahko svoj namen uresničilo, kar ji je tudi uspelo. Ko je videla, da vanjo v resnici nisem zaljubljen in nikoli ničesar nisem hotel od nje, se je odločila, da se mi bo maščevala. Ko sem vse to ugotovil, sem žalostno in razočarano odstopil, saj mi je pogodba za določen čas tako in tako potekla. To bi lahko vsak obrnil proti njej, a jaz nisem, ker nisem maščevalen človek."

Učitelj je lansko jesen po sestanku, na katerem so bili poleg njega navzoči tudi dekletovi starši, razredničarka, šolska svetovalna delavka in ravnatelj, šolo zapustil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.