https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Znani letošnji zmagovalci nakupovanja avtomobilov po zdravi pameti

7.2.2011  

Skoraj pet milijonov nemških bralcev potrošniškega magazina 'Guter Rat' (dober nasvet) in časopisa 'Superillu' je že enajstič izbralo najboljše tri štirikolesne predstavnike nakupovanja avtomobilov po zdravi pameti (Autos der Vernunft).

Poleg tega so podelili tudi posebno, z razumom povezano inovacijsko nagrado (Innovation der Vernunft), ki jo je dobilo podjetje IFA Rotorion za svojo izredno lahko konstrukcijo avtomobilskega sedeža. Sedež je izdelan iz samo dvanajstih sestavnih delov (ponavadi jih je približno 80), ki imajo za polovico nižjo maso od aktualnega sedeža v notranjosti potniške kabine. S tem lahko pripomorejo k nadaljnjemu znižanju porabe.

Glavni kriteriji pri tej razumsko pogojeni izbiri avtomobilov so le trije (želena nizka poraba goriva, veliko varnosti za potnike in odlično razmerje med plačanim in dobljenim), poleg tega so bili vsi kandidati uvrščeni le v tri tudi bolj razumsko in manj modno orientirane karoserijske kategorije (kompaktni avtomobili, limuzine / kombilimuzine in karavani / enoprostorci).

V kategoriji kompaktnih avtomobilov je zmagal Audijev model A1, predstavnika zmagovalne kombilimuzine simbolizira Škodina octavia GreenLine, v razredu klasičnih družinsko (karavani / enoprostorci) orientiranih avtomobilov pa je zmagala Oplova meriva. Letošnja podelitev nagrad se je odvila 4. februarja v Berlinu.

Marko Miklavc, www.avto.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.