https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Kulturni praznik v Murski Soboti: Eroika "krstila" dvorano, nagrajenci pa svoje dosežke

Murska Sobota, 08.02.2011 ob 23:27  

Ob slovenskem kulturnem prazniku so v Murski Soboti poleg uradne otvoritve večnamenske dvorane in koncerta Eroike podelili še nagrade kulturnim ustvarjalcem v občini.

Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke na področju kulture je prejel mag. Slavko Šuklar, plaketa Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je romala v roke Antonu Buzetiju, priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture pa sta prejela Lukrecija Marič in Dejan Zečević.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Kdo so nagrajenci

Mag. Slavko Šuklar 

Slavko Šuklar je diplomiral na Fakulteti za glasbene umetnosti v Beogradu. Je vrhunski slovenski skladatelj (okrog 60 skladb od simfonične, solistične, zborovske, elektro akustične, itd.)., rojen leta 1952 v Murski Soboti in aktivno delujoč v Sloveniji (Velenje, Murska Sobota, itd..) in tujini (Beograd, Novi Sad,..). V Klubu PAC je Slavko Šuklar od leta 2000 umetniški vodja za resno glasbo, kjer letno priredijo več prestižnih koncertov resne glasbe z najbolj znanimi poustvarjalci iz Slovenije in tujine.

Od leta 2002 je umetniški direktor festivala »PAC-ev glasbeni maj v Pomurju«, v okviru katerega se priredijo koncerti po mestih Pomurja in v tujini. Šuklar je kot skladatelj priznan v širšem evropskem prostoru in njegove skladbe se izvajajo tudi izven Evrope. 

Anton Buzeti, učitelj likovni pedagog, karikaturist, likovni ustvarjalec 

Buzeti velja za uspešnega likovnega pedagoga, ki svoje umetniško znanje prenaša na osnovnošolsko in srednješolsko mladino v Pomurju. Njegovi učenci so uspešni na številnih likovnih natečajih doma in v širšem slovenskem prostoru. Je neobremenjen kronist družbenih dogajanj našega časa s pomočjo karikature, ki je njegovo najmočnejše področje likovnega izražanja in jo objavlja v Vestniku ter nekaterih drugih slovenskih časopisih. Svoja likovna dela je predstavil na številnih razstavah doma in v tujini.

Njegovo drugo pomembno področje likovnega izražanja je ilustracija, ki bogati številne otroške in mladinske knjige. Na obeh področjih je prejel tudi številne nagrade in priznanja.

Lukrecija Marič, zborovodkinja OOPZ Metuljček

Maričeva je zborovodkinja Otroškega prekmurskega pevskega zbora METULJČEK. Otroški pomurski pevski zbor Metuljček (OPPZ Metuljček) pod vodstvom zborovodkinje Lukrecija Marič, je v zadnjih štirih letih prejel nekaj pomembnih priznanj in vabilo na 5. mednarodni festival pevskih zborov v Bratislavi. 

Dejan Zečević 

Zečević je dolgoletni trener, plesalec in koreograf modernih plesov, ustanovitelj Plesne šole Zeko in predsednik Plesnega kluba Zeko. Z dolgoletnim delom z mladimi, z večletnimi uspehi in vrhunskimi dosežki je dosegel, da je moderni ples kot oblika kulturnega izobraževanja prerasel tudi v športno tekmovanje, saj plesalci iz Murske Sobote posegajo v državnem rangu po najvišjih rezultatih in dosegajo vrhunske rezultate tako na evropskih kot tudi na svetovnih prvenstvih. Poleg navedenega Zečević kot tekmovalec dosega vrhunske rezultate v različnih disciplinah modernega plesa. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Eden
      09.02.2011 ob 8:49 Eden

      To dvorano je MS nucala skoraj bolj kak Lj štadion Stožice. Končno nekaj kulture na sodobnem nivoju, takšnih prireditev manjka. Zadetek v polno ta dvorana;).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      09.02.2011 ob 12:29 lepi

      se strinjan ka ms se zasluže takšno dvorano, ampak spitavlen se, ale tude na račun zakreditejranja?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.