https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Na Bujti repi letos glavna skupina D'Kwaschen Retashy

09.02.2011 ob 23:39  

Letošnja Bujta repa, ki jo organizira Klub prekmurskih študentov (KPŠ), bo potekala v sredo, 23. februarja. Prireditev je sicer običajno potekala v decembru ali januarju, letos pa so se organizatorji odločili za študentom bolj ugoden termin, in sicer po izpitih.

Prireditev bo ponovno v Festivalni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Ob 20. uri se bo Bujta repa pričela s pristno prekmursko večerjo, med katero bo nastopila zasedba Nubira. Od 22. ure naprej pa bodo nastopili skupina Plamen, Sončna uprava in Jože Činč s skupino D'Kwaschen Retashy. Za plesne viže bo skrbel Črt DJ.

Foto: Damir Vöröš

Vstopnice v prodaji od te sobote

Vstopnice bo od te sobote naprej že možno kupiti v predprodaji, in sicer na sledečih predprodajnih mestih: Ljubljana (K4 - Metropol), Maribor (Štuk) in Murska Sobota (Pomurski študentski servis). Cena vstopnice za člane Kluba prekmurskih študentov brez večerje znaša 5 evrov, z večerjo pa 9 evrov. Za nečlane cena vstopnice brez večerje znaša 8 evrov, z večerjo pa 13 evrov. Na dan prireditve bodo na voljo zgolj enotne vstopnice brez večerje za 10 evrov. Prav tako bo organiziran avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota - Maribor - Ljubljana in nazaj.

Bujta repa je ena izmed najboljših študentskih zabav v Sloveniji

Bujta repa je tradicionalna prekmurska zabava v Ljubljani, na kateri se zberejo prekmurski študentje, gospodarstveniki, politiki ter drugi pomembneži iz slovenskega in prekmurskega javnega življenja. Prav tako je Bujta repa ena izmed najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, saj se je po neuradnih podatkih prvič odvila pred približno 80 leti.

Foto: www.kps.si

Prireditve se vsako leto udeleži tudi veliko število študentov iz vseh koncev Slovenije, saj prav Bujta repa slovi kot ena najboljših študentskih zabav v Ljubljani. Vsako leto se zbere okrog 1200 obiskovalcev. Z Bujto repo si Klub prekmurskih študentov poleg druženja Prekmurcev v Ljubljani prizadeva promovirati in tudi navdušiti druge študente za prekmursko kulinariko in kulturo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Sunce
      10.02.2011 ob 8:39 Sunce

      Bujta repa brez Kreslina?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. rok89
      10.02.2011 ob 8:52 rok89

      Pa dobro Retaši so tudi nej slabi, mo pa pogrešali kreslina ja:S.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.