https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dušan Kovač se s kanujem znova odpravlja do Črnega morja

Krog, 18.07.2015 ob 12:00  

Dušan Kovač iz Bakovcev, član Društva za sobivanje z naravo, se je po štirih letih znova odpravil na veslanje do Črnega morja. Po približno enem tednu se želi priključiti TID regati (največja regata na svetu) in z njimi potovati do Črnega morja. Namen odprave Donava 2015 je promocija Biosfernega rezervata Mura-Drava-Donava in mednarodne TID regate, ki bo naslednje leto potekala tudi skozi Slovenijo.

 

Dušan je včeraj startal v Cmureku in opravil prvi krajši postanek v Krogu, pri Kroškem brodu. Danes je prestopil mejo s Hrvaško, v nedeljo pa bi po njegovi oceni moral biti že na Dravi. 23. julija naj bi se naj pri srbskem kraju Bogojevo srečal s TID regato. Od tam pa želi pot nadaljevati z regato skozi Srbijo, Bolgarijo, Romunijo do luke St. Gheorghe na otoku Sacalin v Črnem morju.

TID regata poteka letos že 60. iz nemškega Ingolstadta do Črnega morja. Približno 2450 km dolga pot časovno poteka od 21. junija do 4. septembra in sodi med največje turistične regate na svetu. Večina udeležencev je iz Evrope, nekaj pa jih je tudi iz drugih kontinentov. Plovila so kajaki ali kanuji oziroma čolni izključno na vesla. Po besedah Dušana je regata lahko odlična promocija za naše kraje.

Projekt »Donava 2015« in Dušanovo potovanje s kanujem po rekah Mura-Drava-Donava do Črnega morja lahko spremljate na http://donava2015.blogspot.com/

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija