https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

LETNI KINO 2015 - PIONIR (Triler)

Kdaj: Četrtek, 30.07.2015 ob 21:30

Kje: Lendava, Letni oder koncertne in gledališke dvorane Lendava

Četrtek, 30. julij 2015, ob 21.30 

PIONIR (triler)

Režija: Erik Skjoldbjaerg

Dolžina: 1h 51min 

Pionir
Pioneer (2013, Norveška), triler

Režija: Erik Skjoldbjærg

Igrajo: Wes Bentley, Stephen Lang, Aksel hennie, Jonathan LaPaglia, Stephanie Sigman, Jorgen Langhelle, Ane Dahl Torp, Andre Eriksen, Endre Hellestveit, Janne Heltberg, David A. Jorgensen

Čas trajanja: 111 min/1h 51min

Konec 70. let prejšnjega stoletja pod Severnim morjem odkrijejo velika naftna polja in Norveška se odloči izkoristiti dragoceno naravno bogastvo. 

V skupini ameriških in norveških potapljačev, ki 500 metrov pod gladino pripravljajo teren za naftne ploščadi, sta tudi neustrašni Petter in njegov brat. Toda med nevarnim potopom se zgodi tragedija, zato Petter začne iskati krivca, ob tem pa naleti na zidove molka in zanikanja. Zaplete se v nevarno zaroto nepredstavljivih razsežnosti, kar ogrozi njegovo življenje, vendar je odločen resnici priti do dna.

Erik Skjoldbjerg (režiser) se je rodil leta 1964 na Norveškem. Po končani londonski Šoli za film in televizijo je nase opozoril s celovečernim filmom Insomnia.

 

ZGODBA

Triler o zaroti se dogaja v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ob razcvetu naftne industrije na Norveškem. V Severnem morju so našli velike zaloge nafte in zemeljskega plina. Oblasti jih hočejo na kopno pripeljati po naftovodu 500 metrov globoko.

Poklicni potapljač Petter je obseden z željo, da bi dosegel dno Norveškega morja. Za ta nevarni podvig je dovolj discipliniran, močen in pogumen, toda cilje mu prekriža tragična nesreča. Kmalu ne ve več, kdo ima vse niti v rokah, in spozna, da je njegovo življenje v nevarnosti. 

Povezavi: uradna stran, IMDB

 

Ogled filmov je brezplačen. V primeru slabega vremena bo projekcija filmov v gledališki in koncertni dvorani Lendava.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.