https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vox populi: Podpora vladi zrasla, na volitvah bi slavila SDS

20.07.2015 ob 9:30  

Rezultati ankete, ki jo je za TV Slovenija in Dnevnik na vzorcu 700 anketirancev opravila agencija Ninamedia kažejo, da je podpora vladi Mira Cerarja je julija zrasla, njeno delo kot dobro ocenjuje 33,6 odstotka vprašanih.


Da vlada dela dobro meni slabih pet odstotkov več vprašanih kot prejšnji mesec. A še vedno je po mnenju kar 60,5 odstotka vprašanih delo vlade Mira Cerarja neuspešno.

Na volitvah bi slavila SDS

Tudi ta mesec je na prvem mestu SDS z več kot 14,2 odstotno podporo. Sledi ji SMC z 11,3 odstotka podpore, tretje mesto si pa tokrat z 9.5 odstotka podpore vprašanih delita SD in ZL. SD je podpora ta mesec narasla za odstotek, ZL pa padla skoraj za odstotek in pol. Sledijo DeSUS (5,7), NSi (5,4) in zunajparlamentarna stranka  SLS (1%). Niža pa se tudi odstotek neopredeljenih volivcev, teh je junija 20,3 odstotka vprašanih.

Če bi bile volitve danes, bi SDS po rezultatih ankete zasedel 22 sedežev, SMC 18, ZL in SD vsak po 15, DeSUS 9 sedežev, prav toliko pa tudi NSi.

Foto: www.glasslovenije.com

Najbolj priljubljen politik spet Borut Pahor

Na čelo lestvice se je vrnil predsednik države Borut Pahor, sledi mu evropska poslanka Tanja Fajon. Tretje mesto pa zaseda evropska komisarka Violeta Bulc. Na četrtem mestu se je obdržal predsednik vlade Miro Cerar. Sledita mu Dejan Židan in Dušan Mramor.

Z lestvice priljubljenosti se poslavljata Alenka Bratušek in Janez Janša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2015 ob 13:41 lauraas gost

      ZL zato pada, ker bi Grčiji še naprej pomagali (z našim denarjem), ne glede na to, da se tam nič ne popravi, samo vedno nove svežnje posojil bo trebalo, na koncu se pa vsi dolgovi odpišejo, kot so se že .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2015 ob 20:37 demokrat gost

      SDS je dobro organizirana stranka s programom, s strokovnjaki in številnim članstvom.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2015 ob 23:07 gost

      Ja, SDS je dobro organizejrana oziroma dobro zna zmanipulejrati z volilcami. Itak pa majo že en čas isti procent. Njih volijo vedno eni in isti. Sicer se jin je baza malo zmenšala zadnje čase.... eni so pa spreglednoli ka je tou za sranja, dosta jih je pa tudi glede na starostno strukturo SDS volilcov enostavno mrlo. Tak ka je tej procent za SDS sploj nej presenečenje. V bistvi je edino presenečenje tou ka nemajo večji procent. Očitno jih vseeno lidje nemajo tak radi, razen tistih njihovih ovc in tistih ka majo od njih koristi in morejo vračati usluge. Presenečenje je ka sploj što še ščej voliti SMC in SD, ka o DESUS sploj ne gučin. ZL se je resno malo zajebala s to Grčijo ali mislin ka de jin podpora ponovno zrasla. Gda do volitve do itak vsi volili vse drugo samo SDS nej tak kak je bilo na par zadnjih volitvaj.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.07.2015 ob 12:01 lauraas gost

      Kaj pa to je pravilno, da bi ZL sprejeli vse afriške (ekonomske) migrante ne glede na število, čeprav jih miljon še čaka v Libiji.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.