https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Tušu tudi prekmurskim otrokom iz socialno šibkih družin omogočili brezskrbne počitnice

21.07.2015 ob 8:00  

Tuš s partnerji v okviru družbeno odgovornega projekta Pričarajmo nasmeh letos ponovno omogoča letovanje 500 otrokom iz socialno ogroženih družin. Med njimi je tudi 20 otrok iz Prekmurja, ki je minulo soboto na Debelem rtiču pričelo s tednom nepozabnih počitnic.


Veselje ob prihodu na morje je bilo nepopisno, poletno vreme in pester program s športno, izobraževalno in zabavno noto, pa navdušenje otrok še stopnjuje. Ob izteku letošnjih letovanj se bo s Tuševo pomočjo, v trinajstih letih trajanja projekta, na Debelem rtiču zvrstilo več kot 6.600 otrok.

S projektom Pričarajmo nasmeh v Tušu omogočajo počitnice otrokom iz vseh slovenskih regij. Slednje na podlagi objektivnih meril izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s Centri za socialno delo, socialnimi službami na osnovnih šolah ter Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije. Brezskrbne počitnice ob morju so za mnoge otroke iz socialno šibkih družin tudi edine.  Letošnja letovanja, ki potekajo na najnižji točki slovenske planinske transverzale, zaznamuje tudi spoznavanje slovenske naravne in kulturne dediščine ter aktivnega življenjskega sloga oziroma vrednot, ki so dostopne vsem. 

Trenutno na Debelem rtiču letuje 130 otrok iz različnih mest in krajev severovzhodne Slovenije. Skupino sestavlja 20 otrok iz Lendave in Murske Sobote, 78 iz Štajerske ter 32 iz Koroške regije.

Brezskrbne počitnice pa postajajo težje dosegljive vse večjemu številu otrok in v Rdečem križu Slovenije opozarjajo, da tveganje revščine in socialne izključenosti narašča. V letu 2013 je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije stopnja tveganja revščine znašala 14,5 %, istočasno pa je tveganje socialne izključenosti doseglo že vsakega petega Slovenca ali Slovenko. 

»V Tušu smo ponosni, da omogočamo počitnice otrokom, ki sicer morja ne bi doživeli. Skupaj s partnerji smo dokazali, da je trinajstica srečno število. V časih, ki za mnoge niso enostavni, so nasmeški na obrazih najmlajših pomemben uspeh, ki nas žene naprej. Za to gre zahvala tudi našim partnerjem projekta, kupcem in sodelavcem, ki v akciji vidijo več kot enega od dobrodelnih projektov,« je povedal Gregor Štampohar, direktor Skupine Tuš.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.