https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S kolesi v Berlin: trojico po 2000 km ob vrnitvi v Beltincih pričakala navdušena množica

Beltinci, 22.07.2015 ob 9:00  

Danilo Lebar, Bojan Kerčmar in Simon Gjerkeš so včeraj v spremstvu Dimekov ob 19. uri prikolesarili v Beltince, kjer so jih pričakali svojci in podporniki.


Letošnji izziv beltinskih kolesarjev, ki že več let poganjajo pedala do evropskih prestolnic, je bila Nemčija. Potem ko so za osvojitev Berlina prekolesarili tisočaka poti po Madžarski, Slovaški, Češki in Poljski, so se v Beltince vrnili po nemških in avstrijskih cestah, kjer so po razgibanem terenu in veliki vročini nabrali še drugega tisočaka.

Po poti jim je ob strani stala spremljevalna ekipa v avtodomu, ki je skrbela za hrano, sveža oblačila,  okvare na kolesih, hkrati pa so se jim nekateri člani del poti pridružili tudi na kolesih.

Po 80 urah, ki so jih v devetih dneh presedeli na kolesih, in 2088 prevoženih kilometrih so se včeraj vrnili med svoje domače, ki so jih poleg drugih oboževalcev in podpornikov pričakali pred beltinskim gradom.

Kot je ob povratku povedal vodja odprave Danilo Lebar, je bil letošnji kolesarski podvig zelo naporen, zato so se izčrpani veselili povratka v rodni kraj med svojce, domačo posteljo in topel tuš, ki so ga po poti najbolj pogrešali.

Za trojico iz Beltincev je bil to že četrti večji kolesarski izziv. Pred štirimi leti so se s kolesi odpravili na morje na hravaški otok Pag, leto kasneje jih je kolesarska pot vodila v Pariz, nato v Barcelono, letos pa so kolesa poganjali med Beltinci in Berlinom, od koder so se na kolesih v pokrajino ob Muri tudi vrnili. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2015 ob 10:06 ja,pa? gost

      pa ka zdaj? tej rejsan nemajo drujgoga dela!! ka je zdaj te občina s tem pridobila, nova delovna mesta??? , nej!!

      12 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2015 ob 10:27 Prlek gost

        No, no. Ne tak ostro. Ti jim verjetno nisi nič prispeval. Fantje delajo to v svoje zadovoljstvo, občina se je malo pohvalila z njimi, Novinarji pa imajo o čem pisati. Bravo fantje! Tisti, ki je kdaj v življenju vsaj enkrat prekolesaril najmanj 50 km v enem kosu, dobro ve, kaj ste pretrpeli. Se veliko podobnih podvigov vam želim!

        28 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2015 ob 10:38 domačin gost

      JA , na takšij shodaj si edni nabirajo točke , drugi pa se slinijo zraven , kjer jim ni prostora in jih tudi NIHČE ne posluša !! Dečki VAM pa vsaka čast na tem podvigu !! Edne ( hinavce ) imamo že poln kufer !!!

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2015 ob 11:04 gost

      čestitke...dobri ste...

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2015 ob 11:22 gost

      Čestitke kolesarjem pa tudi vsem, ki so jim pripravili sprejem "kot se šika.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2015 ob 11:36 gob gost

      PTICE NEBA so se vrnile v domači kraj!!!

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.07.2015 ob 13:32 gost

      sama žalost, drujgo neman kaj za napijsati

      6 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.07.2015 ob 13:49 Mitja gost

      Lejko mi prosim što povej ka je tu zaj slaboga. Mijslin eni ste s svojimi komentari rejsan be..ki. Super decki samo tak dale.

      25 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.07.2015 ob 21:21 gost

      Ja Pa tij si svedski duplin , konj pa se velki bijk s tem ka si objavo si rejsan za te narod bole ka se preselis v sumadijo

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.07.2015 ob 13:17 pancho villa gost

      Ne vem zakaj bi naj to bilo kaj slaboga. Dečki so marsikaj videli, doživeli za ene Beltince je to dogodek in lahko so domačini ponosni, da imajo nekoga, ki tako zlahka uresniči zadani cilj. Kakšen cilj ste dosegli vi negativci.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.08.2015 ob 13:45 gost

      Do zdaj še nikšnoga samo to, ka so se rodili. Njihov cilj je živeti od gnes na vutro, pa tiste ka si nekaj upajo šinfati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.