https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: S svečano povorko in revijo zaključili 45. Mednarodni folklorni festival v Beltincih

Beltinci, 27.07.2015 ob 8:10  

Včeraj so s povorko folkloristov in 1. delom državnega srečanja odraslih folklornih skupin sklenili 45. Mednarodni folklorni festival v Beltincih.


V povorki med osnovno šolo in prireditvenim odrom v beltinskem parku so se obiskovalcem predstavili domači folkloristi, nastopajoče skupine 1. dela državnega srečanja odraslih folklornih skupin, Prekmurska godba Bakovci in gostujoče plesne skupine iz tujine.

Ljubitelji folklore so lahko letos občudovali domače folkloriste iz FS KUD Beltinci, FS Marki in Veterane KUD Beltinci ter tekmovalne skupine AFS Ozara Kranj (mladinska in vodilna skupina), FS Jurovčan, FS KUD Oton Župančič Vinica, FS Leščeček KD Slavko Osterc Veržej, FS Kajer Bučečovci, FS KD Podgorci in AFS KUD Študent Maribor.

Obiskovalce pa sta navdušili tudi gostujoči folklorni skupini KUD Šijaci Biškupci iz Hrvaške in folklorna skupina iz Mehike Ballet Folklorico Instituto Britanico de Torreon.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.