https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S kolesom po prelepi Prlekiji

29.07.2015 ob 7:00  

Vsako leto se na 2. avgustovsko nedeljo v Biotermah Mala Nedelja zberejo ljubitelji rekreativnega kolesarjenja in tudi letos ne bo drugače. Devetega avgusta se bo prav tam odvil jubilejni, 20. rekreativni kolesarski maraton Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, temveč tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskh goric.



Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci tudi letos, v nedeljo 9. avgusta 2015, že 20. zapored prireja RKM Po Prlekiji.

Proge primerne za zahtevne in manj zahtevne kolesarje

Vsi udeleženci z vplačano startnino dobijo spominsko medaljo in majico, brezplačne napitke Radenske (ki je glavni sponzor) na vmesnih okrepčevalnicah (pri Železnih Dverih in izven naselja Lukavci) in startno ciljnem prostoru, topli obrok ter brezplačno kopanje v kopališču Bioterme Mala Nedelja na dan prireditve. Startnina znaša 15 €, oziroma v predprijavah do 3. avgusta 12 €. Prijaviti se je mogoče na njihovi spletni strani www.kose-radenci.si , na dan prireditve pa na licu mesta od sedme ure naprej.

Pripravljene proge so tri, primerne so tako za zahtevne kot tudi manj zahtevne kolesarje. Otroci se bodo lahko v družbi staršev podali na Družinski RKM Po Prlekiji in po ravnini prevozili cca. 20 km, preostali dve progi pa sta dolgi 45 km (Mali RKM) oziroma 68 km (RKM Po Prlekiji Bioterme Mala Nedelja). Kolesarje na slednjih progah pričakuje tudi "ura resnice" na zahtevnih vzponih na Staro cesto in Jeruzalem. Osebe do 14. leta starosti se lahko maratona udeležijo samo v spremstvu staršev ali skrbnikov.

Obvezna je uporaba čelade

Organizatorji so ob tem opozorili tudi, da maraton poteka ob normalnem prometu, prehitevanje vozila na čelu kolone ne bo dovoljena, prav tako pa je obvezna uporaba zaščitne čelade. Za varnost bo poskrbljeno. Kot je povedal predstavnik Kolesarske sekcije Športnega društva Radenci, je statistika zadnjih deset let pokazala, da se je maratona Po Prlekiji udeležilo povprečno 657 kolesarjev, zato pričakujejo da se bo število prijavljenih gibalo med 500 in 600. Vreme jim je bilo doslej zmeraj naklonjeno, zato upajo da bo tudi letos enako.



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2015 ob 13:19 marica gost

      Policaji naj poskrbijo, da jim spet ne bo kašen njihov avtomobil pobegnil. Sreča je bila, da so ljudje še pravi čas skočili stran. Na srečo je nastradal samo kandelaber. In seveda policijski avto.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2015 ob 23:30 gost gost

      Pto de plačo popravilo? Davkoplačevalci? De što egnouk za nekaj odgovoren?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2015 ob 3:17 gost

      naj nešče napiše progo za mali pa velki. Približna mesta skozi katere se ide

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.