https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

KULTIVATOR: TRIPERESNA DETELJICA

Kdaj: Petek, 31.07.2015 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Grajsko dvorišče Murska Sobota

KULTIVATOR je kulinarični večer, ki ga pripravljajo partnerske organizacije sodelujoče pri festivalu Jö Poletje 2015. Namenjen je sproščenemu druženju na grajskem dvorišču, v prvi vrsti pa predstavitvi različnih kulinaričnih pogledov posameznih organizacij. Poleg hrane, gostujoče ekipe poskrbijo tudi za glasbeno podlago, kakšno predavanje ali delavnico.

V tokratni ediciji se nam s pestrim programom predstavljajo partnerske organizacije društvo ZOS - Združenje za očitne stvari, ZRIRAP so.p. Beltinci ter zadruga BIŽA so.p.

Za vas pripravljamo tradicionalno panonsko kmečko kulinariko, ki smo jo dandanes že skoraj pozabili. Podbrobnosti naj do petka zvečer ostanejoskrivnost!

Na stojnicah vam bomo ponudili nekaj informacij o našem delu ter naše pridelke/izdelke.

Poleg tega boste poslušali odlično glasbo, ki jo bo za vas izbral DJ VUK.

Zvečer sledijo še projekcije štirih kratkih filmom, in sicer:

Mit iz resničnosti - Štefan Kovač Marko (RTV SLO, 2015,15 min. 26 s.): Štefan Kovač (1910–1941) je v Prekmurju znano ime, po njem so poimenovali vse večje ulice, šole in druge ustanove.

Merci bien Šenavlje (KUD Goričko in OŠ Gornji Petrovci, 2015, 9 min. 18 s.): film je bil posnet v okviru projekta "Turizmu pomaga lastna glava" pod mentorstvom Urške Marčič in Bojane Keršič Ružič.

Žetev po indašnje (Društvo ZOS in MPN Studio, 2013, 16 min. 40 s.): Eko socialna kmetija Korenika predstavlja prikaz tradicionalne žetve v sklopu Praznika žetve, plesa in petja v Domanjševcih.

Eko-socialna kmetija Korenika (Društvo ZOS in MPN Studio, 2013, 6 min. 49 s.): Na eko socialni kmetiji Korenika razvijamo dejavnosti na področju ekološkega kmetijstva v povezavi z varovanjem naravne in kulturne dediščine ter razvojem ponudbe ekološkega turizma.

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.