https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru ob praznovanju občinskega praznika ves teden številne prireditve

31.07.2015 ob 12:00  

Na današnji novinarski konferenci v ljutomerski mestni hiši so županja Občine Ljutomer mag.  Olga Karba in soorganizatorji predstavili program 59. Občinskega praznika Ljutomer, ki bo potekal od 4. do 9. avgusta s številnimi prireditvami.


Prihodnji teden bodo v Ljutomeru potekale številne prireditve, ki so jih glede na aktivnosti smiselno združili po dnevih. Tako se bodo v navedenem zaporedju zvrstili naslednji dnevi: dan kulture, dan druženja, dan gospodarstva, dan športa, sejemski dan in dan odprtih vrat na letnem kopališču.

Dan kulture – torek, 4.8.2015

18.00 Branje poezije pod stoletnimi hrasti, Park 1.sl. tabora

20.00 Žlahtno zmešano – glasba s poezijo, atrij mestne hiše

Dan druženja – sreda, 5.8.2015

9.00 Delavnica za otroke s kasačem Tinkom, Park 1.sl. tabora

18.00 Občina na prostem, Glavni trg Ljutomer

20.30 Koncert ruskega zbora Svetilen – od vzhoda do zahoda z ljubeznijo, cerkev Žalostne matere božje na Jeruzalemu

Dan gospodarstva – četrtek, 6.8.2015

10.00 Pravljična ura na temo »Kaj bom ko bom velik?«, , Park 1.sl. tabora

15.30 Odprtje učne točke v Mladinskem centru Prlekije, na sedežu MCP

16.30 »Razvojne perspektive Prlekije in vključevanje mladih«, okrogla miza v , Parku 1.sl. tabora

19.00 Odprtje razstave kiparskih del Roberta Juraka, Galerija Ante Trstenjaka Ljutomer

20.00 Prireditev »Obrtnik leta 2015«, Glavni trg Ljutomer

Dan Športa – petek, 7.8.2015

9.00 Palčkov orientacijski pohod za najmlajše

17.00 Taborski tek in pohod, Glavni trg Ljutomer

Sejemski dan – Prleški sejem – sobota, 8.8.2015

9.00 – 14.00 Odprtje in ogledni sejemske ponudbe

10.00 Nastop glasbene skupine Opoj

12.30 Nastop glasbene skupine Mladi Pomurci

20.00 Nastop Mance Špik z ansamblom

10.00 – 18.00 Sejemski program za otroke

Dan odprtih vrat na letnem kopališču Ljutomer – nedelja, 9.8.2015

17.00 Lotmerk na vodi – zabavne kopališke igre, Letno kopališče Ljutomer

V času, ko občina praznuje, bodo občankam in občanom na voljo tudi posebne ugodnosti, in sicer:

-        kot novi člani Splošne knjižnice Ljutomer si lahko na dan 5.8.2015 pridobijo brezplačno enoletno članarino;

-        odpis zamudnine za knjižno gradivo ob obisku knjižnice na dan 5.8.2015;

-        brezplačen voden ogled Kasaškega muzeja Ljutomer 2.8., ob 14. uri in 16. uri;

-        da si kot nov abonent zagotovijo po znižani ceni 45 evrov za upokojence, študente in dijake, ter 50 evrov za ostale 5 predstav v Žlahtnem abonmaju, z možnostjo plačila na dva obroka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2015 ob 13:36 prlek gost

      odpis zamudnine v knjižnici? ma ja? te nej občina to plača ne pa se odpiše? odpišovle se to na kulturni praznik ne na olgin praznik! mater se kupuvle lidi! pa na totoi štegmuler fest v park tudi ne ven ker de poleg krešoja ša?? vključevanje mladih v družbo ja... v naši občini samo kda se jih nuca. službe jin nej zrihtajo ne pa predavanje.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2015 ob 15:55 Zofka gost

        Prlek, Prlek si po v akciji ne? Za tebe nega pozitivne stvari v tej občini, daj pa bodi enkrat pošten, pa se lepo predstavi, te pa idi do lidi, ki jih teko šinfaš, pa pove, kaj te teži vsakemi v oči pa se pogučiš na takšni način, pa boš mogoče kaj reša in boš bole zadovolen, kak pa to den za dnevom v sebi nosiš, pa sen gor pišeš, ka itak malo kdo to šteje. Pa nič ne spremeniš s totin pisajon.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2015 ob 21:14 prlek gost

      zofka ti si ali tudi prova zofka.. poscona pač. ka sen zej pluva če je res? štegmuler neje glih lep primer za mladino prinas... prek javnih del delajo pri jen 45+ vsaj tud bi kak šef mladinskega centra lehko on mlode zapsoluva.... no sicer pa nemajo ke delati. te pa povej keko novih delovnih mest je v lotmerki? in namesto fešt naj rejši se za to brigajo. nesen jaz bedok ka mi treba kruha in iger kak večini ofc v naši občini

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2015 ob 9:21 Zofija gost

        Ja mogoče pa bi lehko ti koga zaposla, kaj če bi se tak pitali: keko pa ti narediš za lotmerk?Idi do človeka pa daj idejo, pa skup kaj začnite, ti si sposoben človek, samo začni nekaj prosim, mogoče boš bol zadovolen. Človek more od sebe nekaj dati.......

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2015 ob 16:29 prlek gost

      čuj. jaz neman firme ka bi kog azaposla lehko. in če si ti župan je tvoja naloga pripelati firme v lotmerk. tak ka ne bluzi teko... pa ne rivli na mene, jaz sen se ne greba za zupana al drugega veljaka. in nej dela to ne pa fešt, ki moja deca od tega sita nedo. No ka pa neš rekla ka neje nič sluzb zrihtala. je je marsikereme svojeme.... na občini se odličnih delavcov predvsem mlodih tere... škoda ka haska neke dosta nega edino dreka majo na nosi preci od lizaja riti... aja tudi ti si se slabo oprola gnes!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.08.2015 ob 21:08 Zofija gost

        Zaj pa mi pove drogi spoštovoni prlek, zakaj so ti potrebne takšne besede do mene jaz te spoštuvlem,samo boš se resen moga pobojšati s totimi tvojimi izrazi - niso lepi resen ne, pa dobro, saj ti ne zamerim, samo probaj se bolj na kulturni način izrožati, to ti čist nič ne hasni samo svojo podobo kožeš, pa nebi rada ka bi takši bija, ker ziher nisi srečen v sebi................

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.08.2015 ob 17:04 griža gost

      joj gučov de po teko... kak lepo za tiste, ki to tak radi poslušajo :) jaz pa grižavi grotan kda mi dvetke odovlejo. Tote peneze ka se tu zaprovla, pa ka občinski delavci morejo to delati namesto ka bi delali zake so pločali bi nej rejši v dobrodelne namene dali. Ne pa ka se tu idejo prireditev za občino, pri odpisi duga pa se nejč kcoj nič ne rivlejo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2015 ob 20:16 gost

      Prlek--tele mamino ! Olga dela z izobraženimi , za tiste , ki se hočejo ,ali se izobražujejo , oziroma so kulturni člani občine Ljutomer ! Ti pa si in tebi enaki nesposobnež oziroma psihoinvalid , pa žal nimaš dostopa do vrat občine Ljutomer , da bi se lahko izobrazil in kulturno pomenil o zadevah občine Ljutomer !!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.08.2015 ob 21:58 prlek gost

      mogoče maš me za tele, samo ti ne jemlen za slabo, se je lepa živol. malo pa si smešen... če si ne preštima, olga se rada obdaja z lidmi pri katerih je ona skoz bole lepa al pametna :) pogledni podzupane ki si nastovi :) bivši podžupan nen zgubla besed ker me dostikort srom zarad nejgovih nastopov blo... totidvo ajde sta decka na mesti za druzbo al nesta glih konkurenca zupanji, o obcinsken sveti pa nejc nen nic reka :) pol jih je tiho, tisti ki pa se oglasijo pa nic ne povejo al pa takse gluposti ka vmiran od smeha :) se do se vpelali, samo zanimivo je ne biti fijakarski kuj pa misliti, ti priporocan ka probas kda :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.08.2015 ob 22:00 prlek gost

      je pa zanimiv tvoj stavek... nimas dostopa do vrat obcine ka bi se lehko izobrazil in pomenil o zadevah? to je glih problem ja... vrata se zapirajo vsakemi ki enkrat nekej pita, pa je ze sovraznik st. 1. tak ka samo lepo kimaj ka se ti vrota ne zaprejo! Bos prikrajsani za izobrazevanja pa kulturo!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.08.2015 ob 22:17 eM Ce Pe pijanci gost

      Olgica se res lahko varna počuti. Ta zraven nje ji res ne bo nič hudega napravil. Ona prodana duša v rdečem se je tudi "jokcala" pred lanskimi volitvami, kako je bila izigrana s strani županje. Ampak se je hitro izvedelo, da je vse skupaj bil dober špil in blef. Nekateri so nasedli. Eni, ki vemo razmišljati s svojo glavo nismo nasedli. Tudi posvarjeni smo bili s strani zanimivega človeka iz ozadja. Tudi županja ima v svojih vrstah krta. Podoben blef je bil z bivšim penzioniranim poštarjem. Okrog MCP je škoda izgubljati čas in besede. Če jih vidiš bolj sličijo na kakšno društvo upokojencev ali klošarjev. Ko se na kratko v nekaj sekundah preleti vse skupaj se lepo vidi, da si županja kupuje ljudi, svojim malo razdeli bonbončke in se lepo imajo. Jasno je tudi, da se je TD Ljutomer, ki je začel s sejmom in ga uspešno organiziral 30 let, načrtno vzelo to prireditev. Ni težko ugotoviti zakaj. Če bi bili v TD županjini ljudje bi ga imeli še naprej. Poden od podna s čim se je županja obdala. Ne mislim na slikicah, ampak na splošno. Ritolizniki in prodane duše. Dobra županja, ko jo podpirajo taki, ki podpirajo šank na trgu pri malarjevi ženi in pri prodani duši na Cvenu. Lotmerk je postal poden od podna. Intelektualci, izobraženci in ostali, ki še nekaj veljajo, se ga izogibajo v velikem loku.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.