https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Avgust umetnosti povezuje ljudi in kraje

02.08.2015 ob 12:00  

Na prvi avgustovski dan je v treh krajih na jugovzhodu Avstrije in severovzhodu Slovenije (Bad Radkerburg, Feldbach in Gornja Radgona) potekalo odprtje mednarodnih razstav pod skupnim naslovom „Kunst August 2015“.


Na njih se s svojimi izdelki predstavlja skupno 18 umetnikov in umetnic iz obeh držav. Projekt »Avgust umetnosti 2015« poteka tako v treh različnih krajih, v Kunsthalle Feldback, galeriji UNDSO v Bad Radkersburgu in Kulturnem domu v Gornji Radgoni. Po uspešnem projektu »Avgusta umetnosti 2013«, v Zehnerhaus Bad Radkersburg je bila sprejeta odločitev, da bodo projekt nadaljevati v bienalni obliki, torej vsak dve leti.

 

Z razstavo del dobiva zainteresirano občinstvo možnost, da se prepričajo o kvaliteti umetnostnih stvaritev te regije. Tako bo 18 umetnic in umetnikov, ki imajo stik z jugovzhodno Štajersko/severovzhodno Slovenijo, mesec dni razstavljalo svoje umetnine, ki obsegajo različna tehnična in slogovna sredstva ter vključujejo tako slikarstvo kot grafiko in plastiko. Pred samo otvoritvijo so potekala tudi sprotna srečanja, tako imenovane stalne mize umetnic in umetnikov v Pavlovi hiši v Potrni, kjer so se sklepali in ojačili medsebojni kontakti, potekali dogovori o delih in tehnikah kot tudi načrtovali in izvajali vzajemni obisk ateljejev.

»Avgust umetnosti« je bil tudi letos organizirala Helga-Marie Niederl, kajti ta projekt ne bi bil mogoč brez njenega navdušenja in talenta za organizacijo. Velika zahvala za uspeh projekta pa je namenjena tudi občinam Feldbach, Bad Radkersburg in Gornja Radgona, kot tudi Galeriji UNDSO v Bad Radkersburgu, ter mnogim pokroviteljem in sponzorjem, brez katerih bi izvedba projekta bila praktično nemogoča.

Do 31.8.2015 so v galeriji Doma kulture Gornja Radgona, s svojimi izdelki predstavljajo: Vidka Borko (Gornja Radgona), Siegi Kleindienst (Eibiswald), Isolde Leinholz (Kalsdorf), Ingrid Paar in Petra Stock (obe Bad Radkersburg); v Kunsthalle Feldbach (Sigmund-Freud-Platz 1, 8330 Feldbach): Alexandra Fekonja (Gornja Radgona), Johnny Fortmüller (Radochen), Richard Gert (St. Veit), Gerhard Guttmann (Klöch), Mesi List (St. Nikolai), Helga-Maria Niederl (Tieschen), Adolf Pen (Murska Sobota), Anneliese Rauscher (Kirchberg a. d. Raab), in Karin Westreicher (Flamberg), Galerie Galerie UNDSO: Langgasse 26, 8490 Bad Radkersburg pa: Adelheid Ambrosch (Hausmannstätten), Helga Cziglar (Bad Radkersburg), Roswitha Dautermann (Feldbach) in Eva Triller-Wiegisser (Bad Radkersburg). 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2015 ob 20:24 gost

      IZREDNE GUŽVE ??????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.