https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Festival Dojiva se podprli tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 04.08.2015 ob 7:30  

V avgustu beležimo svetovni teden dojenja, ko se posebna pozornost namenja tudi osveščanju o prednostih dojenja.


Z namenom ozaveščanja in v znak podpore doječim mamicam je Marina Popović Frangež na družabnem omrežju Facebook ustanovila skupino Dojiva se. V skupini si preko spleta pomagajo, svetujejo in se podpirajo mamice, ki se znajdejo na razpotju, ko potrebujejo kakšen nasvet ali zgolj dobro besedo.

Kot pravijo v skupini, vsaka mamica, ki je kdaj dojila, ve, da dojenje ni enostavno in da je za vzpostavitev rutine in uspešnega dojenja potrebno veliko potrpljenja in dobre volje.

Sram po dojenju v javnosti je odveč

Tako so se ob svetovnem tednu dojenja, 1. avgusta 2015, ob 10. uri, zbrali po vsej Sloveniji, z namenom druženja doječih mamic, nosečnic in otrok. Festival Dojiva se je nosil naslov »Doječke za nosečke«. Družili so se z namenom prenosa izkušenj in nasvetov, kako premagati začetne težave, da dojenje steče in preraste v čudovito izkušnjo povezovanja med mamo in otrokom. Dogodek je simboliziral tudi sporočilo, da je prav, da doječe mamice dojijo kjerkoli in kadarkoli ima otrok to potrebo.

V Murski Soboti so se zbrali v parku, na jasi, in se prijetno družili v senci dreves. Zbrane si si izmenjale izkušnje, se bodrile, nasmejale in poslovile z željo po vnovičnem snidenju prihodnje leto.

 

Foto: Bojan Sobočan

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.