https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za lepši Dvorec Rakičan

Dvorec Rakičan, 04.08.2015 ob 10:00  

Z delovno akcijo, h kateri vabijo prostovoljce, želijo polepšati okolico rakičanskega dvorca.


V Dvorcu Rakičan so se odzvali na kritike o izgledu okolice dvorca, ki jih je aktivistka Barbara Győrfi nedavno objavila na družbenem omrežju Facebook. Kot pravi direktor RIS Dvorca Rakičan mag. Robert Celec, verjame, da so bile aktivistkine kritike dobornamerne, zato so se odločili ukrepati. V ta namen v četrtek 6. avgusta pripravljajo prostovoljno delovno akcijo, s katero želijo poskrbeti, da bo okolica dvorca lepša.

Kot pojasnjuje Celec, so se za prostovoljno delovno akcijo odločili, saj je zaposlenih v Dvorcu Rakičan premalo, sredstev za vzdrževanje in urejanje pa še zdaleč nimajo dovolj. Vse tiste, ki torej resnično želijo ukrepati in prispevati k lepšemu izgledu okolice dvorca, vabi, da se jim v dvorcu pridružijo ta četrtek.

Urejali bodo predvsem vhodni del dvorca, torej del, ki je viden z glavne ceste. Urediti želijo teren, da bodo nato lahko posejali travo. Delovna akcija v Dvorcu Rakičan bo potekala v četrtek 6. avgusta od 8. ure dalje. Potekala bo ves dan, zato vabijo, da se jim popoldan pridružite tudi tisti, ki želite s svojim delom prispevati k lepšemu videzu dvorske okolice, a zaradi služb ne morete priti že zjutraj. Kdor lahko, naj s sabo prinese grablje, ni pa nujno.

Akcija bo potekala ves dan, za prostovoljce bo organizirano kosilo, akcija pa se bo zaključila s piknikom. Za hrano in pijačo tekom delovne akcije bo poskrbel Dvorec Rakičan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2015 ob 10:11 gost

      bravo

      58 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2015 ob 18:32 Gambit.Damin gost

      Zakaj bravo? Lahko bi se zaposleni v dvorcu Rakican sami organizirali in natedili eno tako akcijo in spucali samo okolico dvorca. Samo eno nedeljo bi raskirali in imeli bi porihtano, spucano vse kak more biti. Me pa tudi cudi kako to, da nimajo organiziranega ciscenja preko komunale? Pa saj so javna ustanova?

      0 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2015 ob 22:17 gost

      Saj bodo čistili in urejali okolico, če pa bo še kdo pomagal toliko bolje. Joj smo vedno nekaj proti, pa zakaj tako pa če bi slučajno lahko drugače, pa eh zato smo pa tam. Mi smo v naši vasi obnovili most, pa kdo je prišel je prišel, most je od vseh krajanov. Glej tebi ni treba priti, saj vabijo tiste ki to želijo.

      61 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2015 ob 21:53 njanja gost

      U, meni se pa to zdi dobra reakcija, bravo Celec. Tako se je treba odzivati na provokacije, pa da vidimo zdaj kdo bo in koga ne bo. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.08.2015 ob 11:52 Prijazen gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.