https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Drugo srečanje pomurskih veganov s kokoško Frido

Murska Sobota, 07.08.2015 ob 7:05  

Včeraj je v MIKK-u potekalo drugo pomursko srečanje veganov. Društvo za zaščito živali Pomurja je ob tem pripravilo predavanje z naslovom »S kokoško Frido o pomenu sočutnega sobivanja med ljudmi, živalmi in naravo«, predavala pa je ustanoviteljica in vodja Zavoda Koki, Ksenija V. Kutlačić.

 

Gostja je uvodoma prestavila Zavod Koki in akcijo 100 rešenih kokoši iz reje v kletkah, ki so zaživele na novo, tudi Frido, pa tudi o tem v čem je smisel reševanja in konkretne pomoči farmskim živalim, ki so v vsakem primeru vzrejene za zakol in naše potrebe, o zatočišču za farmske živali (angleško Farm animal sanctuary), ki ga zaenkrat še pri nas nimamo, predstavitev zatočišč po svetu ter kako lahko kot posamezniki pomagamo rejnim živalim.  

Sledilo je druženje in degustacija Fridine domače kuhinje.

Zavod za zaščito rejnih živali Koki je neprofitna organizacija, ki ozavešča o rejnih/proizvodnih/klavnih živalih ter odsluženim, poškodovanim, neželenim rejnim živalim pomaga z iskanjem trajnega doma na slovenskih kmetijah in lokacijah, kjer lahko živijo do naravne smrti. V svojem delovanju preko zgodb farmskih živali ljudi spodbuja k sočutnejšemu odnosu do vseh živih bitij ter si prizadeva za ureditev prvega zatočišča za rejne živali pri nas. 

Zbrane pa je najbolj navdušila kokoška Frida, ena izmed njihovih ambasadork. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.