https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z nedeljskim dogajanjem na Otoku ljubezni obudili spomin na büjraše

Otok ljubezni, Ižakovci, 10.08.2015 ob 8:40  

Minuli vikend so na Otoku ljubezni v Ižakovcih potekali že 24. tradicionalni Büjraški dnevi.


Nedeljsko dogajanje se je v Ižakovcih pričelo zgodaj zjutraj z budnico ob 6. uri. Na Otoku ljubezni so se v dopoldanskem kulturnem programu in s sveto mašo spomnili vseh živih in mrtvih büjrašov.

Zbrane sta nagovorila župan občine Beltinci Milan Kerman in predsednik KS Aleš Poredoš. V kulturnem programu, ki ga je povezoval Danijel Škafar, so dogajanje ob Muri obudili murskosoboški gimnazijci, kot osrednji gost pa je ljubezen do pokrajine ob Muri v recitalu in pesmi obudil Vlado Poredoš.

Obiskovalci so lahko ves vikend na Otoku ljubezni okušali ribe in tradicionalne domače prekmurske dobrote, včeraj so se pa zavrteli tudi ob zvokih ansambla Franca Miheliča in Veselih svatov. 

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2015 ob 12:45 domačin gost

      Malo ljudi , glede na pomp !Izpeto lajnanje vsakoletnega producenta TINETA ! Kako sta se pa sedaj gledala z gos. župnikom ? Menda sta celo skupaj obedovala !? Tudi tala prireditev bo šla v pozabo ?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2015 ob 14:34 beltinci gost

      Böjraški so nič od nič .Vsako leto vse po iston kopiti nej je bilo nikoli zanimivo in ne bo nikoli .Telko ka so eni non stop pri jaslaj .

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2015 ob 16:15 gost

      telko pejnez ide iz ztk- beltinci v ižakovce in pri takši prireditve tak malo lidij ? Tu bi moglo leteti kompletno vodstvo ztk-ja ker glede na vložene pejneze občine neka delajo narobe,....

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2015 ob 18:02 febo gost

      ZTK Beltinci vlaga največ v Otok , povratno , nekateri (veljaki ) , sebi V ŽEP !!! Škoda , da ....---brezveze govoriti !Druge destinacijen (nekatere ) so pa naćrtno zajebali !!! Že prijde ta banda na mino !!!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2015 ob 22:31 gost

      gost- Kermana so že vsi vidli in čuli o njegovih pripovedih kak de pripelo nouva delovna mest. Pred vsakimi volitvami razlaga o vlagateljih, ki bodo gradili in preskrbeli delovna mesta. Kje so zdaj interesenti, ki so bilij lansko jesen pred volitvami pripravljeni v lagati v Občini Beltinci. Šteri pameten človek je v vročini pripravljen poslušati Kermanove bedarije, Od svetnikov je to samo spreobrnjeni ČInč, ki dobij podžupansko plačo, ka je gledal Kermana.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.