https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pahor s položitvijo venca v Črenšovcih počastil Prekmurce

Črenšovci, 15.08.2015 ob 9:30  

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor je včeraj pred spomenikom Jožefu Kleklu v Črenšovcih položil venec in se s tem poklonil prazniku ob združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.


Zbrane je na prireditvi nagovoril župan občine Črenšovci Anton Törnar. Po njegovih besedah je eden najpomembnejših slovenskih praznikov pravi trenutek, da se spomnimo dogodkov izpred skoraj 100 let, ko so se na pariški mirovni konferenci določale meje. Prekmurje je bilo takrat po diplomatski poti priključeno Sloveniji oziroma takrat Jugoslaviji, vendar kot je poudaril Törnar, je bilo za to potrebno nekaj narediti. Potrebna je bila narodna zavest, ki je bila in je še danes močna, za to pa so zasluženi predvsem določeni posamezniki, ki so nam vcepili ponos, narodno zavest in ljubezen do domovine.

Poslanec v DZ Jožef Horvat se je zahvalil Pahorju za odlok, ki ga je sprejel pred tremi leti, da bo v počastitev t.i. prekmurskega praznika predsednik republike vsako leto položil venec pred spomenik duhovniika, publicista in narodnega buditelja Jožefa Klekla. Horvat, ki se je zelo zavzemal, da smo Prkemurci dobili ta praznik, se je v nagovoru dotaknil aktualnih političnih vprašanj: »Navdih za aktualna vprašanja smemo in moremo jemati v svetlih dogodkih, ki so se zgodili Slovencem. In to ne zgolj slučajno, ampak zato, ker so imeli dobre voditelje, ki so znali v ljudeh vcepljati ljubezen do maternega naroda in ljubezen do lastnega jezika.« Ob tem je pozdravil akcijo nakupa slovenskih zastav in zbranim čestital ob prazniku.

V kulturnem programu so domoljublje izrazili tudi člani KTD Črenšovci, in sicer kvintet Aeternum, Domen Zver, Martina Žerdin na citrah in bovjaš Mirko. Ob tej priložnosti so v Črenšovcih posameznikom in družinam predali 58 slovenskih zastav, ki so jih v dokaz domoljublja naročili v okviru akcije Kupin pa izobesim slovensko zastavo, nato pa so se občani in drugi zbrani s predsednikom ob petju in plesu ter domoačih dobrotah družili na prireditvenem prostoru za občinsko stavbo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2015 ob 11:10 kolek gost

      Ka vas je sran napisati "katoliški duhovnik v penziji Jožef Klek", pa duhovnik Jožef Godina, pa katoliški profesor Matija Slavič pa katoliški duhovnik te pa te. Prej določeni posamezniki. Če pa bi seveda kašen partijec bül te pa bi ga po dugon pa po šörkon napisali. Kakša beda od prekmurcof.

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2015 ob 11:42 cecek gost

      Ka p++++o m.....no odi tü po Prekmurji ? te somare gledat keri so ga volili ?Horvat je tak zvijšeni ka je se repeči v obrazi .Ka mijslite ka je zdaj ka je Barbika prišel .Süno pa žlepal de za šenki pa še dnevnico dobij .Za delavce pa ga boli kurac

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2015 ob 12:21 gost

        Pa napravi tij kaj čednoga za Prekmurce, nej ka samo šinfaš tu nekaj! So lidje keri se bar trudijo, nej pa samo čakajo ka se jin vse k koriti prinese!

        9 15 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.08.2015 ob 11:53 mendo gost

      Eni bi se naj raj Barbiki v rit potegnoli in tüdi če bi bijla naj bole posrana budale od lüjdi .Žalostno kak je negdaj pošteni prekmurski narod gratal tak božen in naiven ter nouri .Žalostno za prekmurskoga človeka .

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.08.2015 ob 12:02 katebriga gost

      Trnje je nej v obcini crensovci?? Fak off pa takso obcino!!! .... Idioti semleti!! Zalostno ka mamo takse nesposobne lidij v obcini !!

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.08.2015 ob 12:07 domačin gost

      Ha ha vsi ste je mi vrit lezli ker je prišo se jest kšenki in se norca dela z lidij nešterni še pa pečejo pogače za takše žabare požrešne kak bogi ga je nej sran ha pomurski poslanci ki take somarije izvajate..

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2015 ob 12:19 gost

        Sran me je šteti te in še kere druge komentare. Prišel bi pa z drugimi pojo kaj dobroga ka so naše gospodinje spekle pa spil kakši špricer, ali pa bar izkazal čast tomi, ka si Prekmurec! Zgledne ka si nigdar nej nikaj napravo iz dobre vole. blesave komentare pa drugič prihrani za sebe!

        6 15 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.08.2015 ob 12:10 Trnarčar! gost

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.08.2015 ob 12:13 Trnarčar! gost

      Trnje je od gnes naprej svoja občina. ! Törnar več nevejš kere vse vasij maš v občini ? Sram te bilo! Občina Črenšovci pa ja .... :) kekeci

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.08.2015 ob 12:15 NIKOLAJ gost

      Ja resan poglednite si sliko 1 kdo je vse polek njega n glavo drži kak zagorski poran . Jaj dragi narod ka vam je napravo tak dobroga da se leho dela z vas norca ha poglednie si sliko 102 kak je prebirčen . Vij pa mu še za domov spakerate in van vrže vo iz avta točno v muro ajaj poniževalni narod PREKMURJA SRAN VAS BODI.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2015 ob 12:28 Teta Pehta gost

        Kak si čeden Nikolaj, si bil poleg pa znaš ka se je dogajalo ka telko dogajanje na slikaj komentejraš?? Idiotizem brez meja v komentaraj.

        5 14 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.08.2015 ob 12:46 Ana gost

      Dragi trnarčar! Vospredju so imena vasi iz Črenšovske občine, v katerih so bila zbrana naročila posamecnih gospodinjstev v okviru akcije "kupim in izobesim slovensko zastavo" Deklice so nosile napise vasi za orientacijo, da so kupci zastav laže dvignili zastave! Kje si bil, ko je bilo to v okviru včerajšnje prireditve jasno povedano v slovenskem jeziku. Zakaj ni napisa z vas Trnje, ti ne bom pojasnjevala, saj mi je nerodno v imenu vaščanov Trnja! Morda boš ugotovil sam! Pa sj ni ravno težko ustanovitii svoje Občine, če je le v vasi dovolj narodno zavednih in pripadnost čuječih prebivalcev!

      6 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.08.2015 ob 13:07 ana gost

      Ljubi Bog, kako ste pametni tisti, ki včeraj najverjetneje sploh niste bili na priredtvenem prostoru! Morda res ni predsednik države glede na politično pripadnost vsem po volji! Pa vendar različno misleči predstavljajo demokracijo! In tisti, ki smo bili včeraj na tej slovesnosti spoštujemo in cenimo različno misleče in se ob drugače mislečih kalimo v dobrem, da lahko živi skupnost na nekem območju! Da se opleta kdo ob našega rojaka, poslanca v DZ, je naravnost smešno! Ali je to iz nepoznavanja njegovega vrhunsko opravljenega dela v DZ; ali pa veje iz takega komentarja čista zloba! Volitve se približujejo, kandidirat je potrebno, biti izvoljen in se po tem pred ljutstvom potrjevati s strokovnostjo! ,,,,,,,, Sicer pa , kaj je potrebno na katerem koli portalu obrazlagat osnovne stvari.........malo so se skašljali in mnenja drugih jih gotovo ne zanimajo več! Grem raje na kolo, saj vročina pojenja!

      8 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2015 ob 13:32 Albin gost

        Hej Ana! A si preveč pokadila??? Horvat in vrhunsko opravljeno delo, je po Toporišiču "bistroumni nesmisel"!

        17 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2015 ob 13:35 cuzek gost

        ana ++++ ka je pa "vaš" rojak napravo za koga malo napijši njegove vidne vrednote .Od ka je zaprl sp . se hrani in napaja iz državnij jasli in našij pejnez .Žalostno .Kelko delovnij mest je vaš rojak obečaval seveda pred volitvami ? si pozabila .Ma kaj za pokazati ka se je z njegovov pomočjo kaj ge napravilo ?Dajte ne nakladajte in če ščete se njin do vöj lejko v rit potegnete

        20 6 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.08.2015 ob 15:51 gost

      tornar nevej ka ma trnje v občini glavno ka zna ge je oštarija

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.08.2015 ob 16:02 Radeba gost

      Respect. http://radeba.manifo.com

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.08.2015 ob 16:22 lili gost

      Žal mi je, da se nisem mogla udeležiti včerajšnje prireditve v naši občini. Sram me je, da okrog mene prebivajo taki osebki, ki ne vejo pomesti pred svojim pragom, zato pa se togotno in nesramno spravijo na tujega. Koliko je v vas narodne zavesti in ponosa, da ste Prekmurci in da živite v Sloveniji? Zato pa je tako kot je! Kaj je kateri od vas "pljuvačev" storil dobrega za svojo vas ali okolico? Če bi bili naravnani v smeri delati dobro zase in za svojo vas, tako kot ste nesramno uperjeni, bi bila na naših koncih blaginja. Tako pa samo čakate, da lahko izbruhnete. Pa z malo grenkobe zaradi vas, vam vseeno želim doživeto praznovanje našega praznika in veliko narodne zavesti! Pa ne pozabite izobesiti zastav!!!

      7 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2015 ob 20:14 delavec gost

        lili )) Alo prosin ne nakladaj in ne pametniči in se ne delaj nekaj kar nisi .Tan ge smo smo zavolo takšij kak je Pahor,Horvat ,Cerar ,Bratuškova in še in še .Mura je propadnola za volo tistij ka so jih pošiljali iz Ljubljane lopove in ljudi ki niso imeli blage veze za kaj takšega voditi kak je bila Mura .Z Pahorjovo pomočjo je še Mura bole propadnola .Mi "pljuvači" nismo zaradi pisanja komentarjev tam ge smo to si zelo noro napisala ti ki si tako zavedna vaščanka in državljanka ,ki bo izobesila zastavo .Ka mi pomejni praznik če nas lasten narod klači in tistim tam v Ljubljani je vse eno za ta del Slovenije . Prosin malo premisli prej kak stisneš enter in preberi ka si napisala .Ja pa obesi zastavo ,ker jo mi eni nemo 100 %

        19 6 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.08.2015 ob 16:23 smrkci gost

      Pred približno 100 leti priključitev k Sloveniji sedaj v današnjih časih so nas pa naši politiki izropali in kaj je ostalo pa prodali, nas Prekmurce.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.08.2015 ob 16:26 vanč gost

      Tak je Tornar drugo ne vej kak lokati okoli po oštarijaj in za te na kamencaj se naj bole trga zato jin je pa kujpo kunje ka ga vozijo okrog.Ana je tij si mu lekaj tudi polek ka takše somarije pišeš ka majo hoditi tu okoli pa vohlaniti ka ge što ma ka de te davek gor naredo sramota.Te Horvat pa tudi on de nekaj se tu vo meto ovak pa ka je napravo že lejta na naš račun žive kmet eden.Telko so rejsan lejtali tu ka so kšenki žrli in pilij pa se znas norca delali tej kuščari požrešni.

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2015 ob 8:14 ANA gost

        Dragi moj Vanč! Ej moj dragi Vanč! Tij si pa res "KINČ" PREKMURSKE PAMETI! Če je naš poslanec kmet, kar je pri zdravi kmečki pameti hvale vredno, kaj bo šele, ko boš ti izvoljen v parlament! Se veselimo teh časov in svetle prihodnosti! Na plano se daj in kandidiraj! Volitve se tako ali tako bližajo! Imaš moj glas!

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.08.2015 ob 20:21 občanka gost

      Glede župana, kakšen koli že je, smo ena izmed prvih občin, ki je imela poštimane ceste, pločnike, kanalizacijo, vrtce, šole, kolesarsko stezo itd. Seveda bi se dalo še marsikaj, a proti drugim imamo marsikaj več in lepše.

      6 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.08.2015 ob 21:10 občan gost

      občanka === Sakši lejko dela gda so pejnezi in naj bo župan ali pa kdo drüjgi .Če so le pejnezi se da vse napraviti nikaj je nej napravo iz lastnoga žepa .Malo premisli kak idejo te zadejve

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.08.2015 ob 8:57 Roužica gost

      Vsa čast za prireditev in program! In za ljudi, ki se trudijo na tem področju. Še naprej se veselim tovrstnih prireditev, ki jih vestno prirejajo v Črenšovcih. Hvala.

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.08.2015 ob 9:04 Kepa gost

      mal prekmurski praznik levakov ( v MS),mal, prekmurski praznik desnice in poskus večnega poslanca za pridobitev več glasov ob predčasnih volitev. Eno je skupno, praznik je politične elite in ne nas Prekmurcev. Predlagam ukinitev praznika - glejte kako je elita levakov praznovala v MS in vsevambo jasno

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.08.2015 ob 10:43 cmuda gost

      Tak je vse te politične veljake z temi debelimi blekami stirati pa napraviti red v toj DRŽAVI kerz lažnivci in lopovimi ter požrešimi poslanci nikm nemo prišli.Tudi sodišč so za PI... materno delajo kak ščejo banda..

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      17.08.2015 ob 9:25 gost

      bravo kepa

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.08.2015 ob 11:51 gost gost

      Sran vas je lejko zabite marke tan v Črenšovcih pa okolici. Sramoto delate svojin prednikon in nej ste vrejdi, ka gnes živite tan.Takšni komentari so nej vrejdi in nej dostojni in pišejo jih samo totalni bedasti in neizobraženi idioti. Ja zamislite se nad ten, ka ste, sicer pa resnica boli.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.