https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob »velki meši« v Turnišče poromalo tisoče vernikov

Turnišče, 16.08.2015 ob 7:00  

Tudi letos so se Mariji Pod logom v Turnišču ob prazniku Marijinega vnebovzetja poklonili mnogi verniki od blizu in daleč.

 

Že ves teden so ob prazniku Marijinega vnebovzetja v enem izmed največjih romarskih središč v Sloveniji, Turnišču, potekale številne prireditve in bogoslužja. Največ vernikov se je kot že tradicionalno zbralo pri nedeljski »velki meši«, ki jo je daroval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Romarji, ki so tudi letos v Turnišče prišli peš, s kolesi, avtomobili in avtobusi, so si lahko ogledali številne pisane stojnice, ki so vabile z najrazličnejšimi domačimi in ostalimi izdelki, ter se okrepčali z mamljivo gostinsko ponudbo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2015 ob 10:34 GOMILIČKI OLTAJMER gost

      Vsakše leto isto ta suha roba tej medenjaki tej špileki vse isto brez veze.Pa dajte enkrat vij hupkači vkup stopite pa nekaj zrihtajte inačik.Špricar ste meli topel kak kunsko scalino neven ka naj pohvalin vse brez veze.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2015 ob 13:43 Opazovalec gost

      Pozabo si suhe mesnine, kurdoš, langaš, sadje, nakit, ....... Što ti je pa krijf, če polek špricera sedijš 3 vöre. Pijača bijla zadosta hladna. Enim lejko servejraš v zlatij kupicaj pa je vožiš okolik kak šejke pa do šinfali. Drugič boj doma v svoji luknji paš mel mir. Sicer pa, ka pa je te v Gomilicaj kaj inači.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2015 ob 19:58 GOMILIČKI OLTAJMER gost

      Nema tou veze z ten kak je ge indri takje tu ka je vsakše leto isto tou je tou.Vej zato van ednin ide v nous ka ste nikaj kšenki nej dobili za jesti samo ste hodili gor pa dol kak plantavi šterci he he.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2015 ob 0:33 lili gost

        Tij čeden Gomiličanec, te pa povej kak je lehko na proščenji kaj inači? Meša, lecitari, mrzel špricar, pri rodbini obid...Kak je pa te v Gomilicaj, ka niti sence nikše nemate?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.08.2015 ob 13:20 Pištek gost

      Bolje sedeti zunaj pri špricerju kot notri poslušati tega, ki je kriv, da je veliko duhovnikov že odšlo iz Sobočke škofije. Nekatere sposobne, poštene, dobre, ljudske,..., je sam onemogočil. Oba, ki ju je onemogočil sta pred leti zagovarjala ustanovitev škofije. Zadnji je tudi največ za to naredil. Sedanje vodstvo je takrat bilo proti. Nekateri so bili daleč od Sobote. SRAMOTA!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2015 ob 13:10 gost

      Ne zgubljajte časa z gomili. oltajmerjem , on je namreč kreten na KUBIK na pet !!!! tele mamino !!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.