https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občani Turnišča so se ob prazniku združitve tudi »špilali na Koušto«

Turnišče, 17.08.2015 ob 8:10  

Tudi letos so v Turnišču v sklopu prireditve Turizem na Koušto organizirali druge vaške igre »Špilanje na Koušto«.


V osmih zabavnih in šaljivih igrah so se pomerile ekipe Mladi zvonček, Rdeči zvonček, Upokojenci, Varaški šujstri, Varaški kulturniki in Vrtnice. Slavila je ekipa Mladi zvonček, drugo mesto so zasedli člani Rdečega zvončka, tretje pa Varaški kulturniki.

Ob prazniku združitve Prekmurcev z matičnim narodom, ki ga praznujemo danes, je včeraj po zabavnem delu zbrane nagovorila županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver, ki se je dotaknila zgodovine priključitve Prekmurcev z matičnim narodom k in takrat zaslužnih občanov, ki so prispevali k naši svobodi v Prekmurju ter ob tem dejala: »Prav je, da smo ponosni na svoje predhodnike rojake, ki so se trudili za nas, ki so zastavili svoje življenje in družino za svoj, vaše ideale, za naše Prekmurje. In prav je, da se jih spomnimo ter se jim poklonimo. Samo povezani in enotni bomo dosegli več, in to je naša moč.«

Za animacijo otrok čez dan je poskrbelo društvo Bumerang sreče, za dobre ritme in vzdušje pa glasbena skupina Horizont. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2015 ob 9:59 renkovci gost

      Ha ,ha za hupkače so se pa nej šli ? Somarje ka se delajo nore .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2015 ob 13:33 gost

      gost-renkovci, lejko pa tij prihupkaš v trnišče...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.08.2015 ob 17:07 GOMILIČKI OLTAJMER gost

      Jaj kak so edni včasik kredi ka znajo ka de jesti in pijača kšenki če se le malo človik napravi ka je norčasti.Viš tak si zraven pri skledi polek in hupkači včasik skoristijo priložnost in vsi prijdejo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.08.2015 ob 17:18 gost

      Mislim, da je glede zasedbe, Horizont najbolj univerzalen ansambel v Prekmurju. Bravo fantje, še so Slovenci med nami.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.08.2015 ob 20:25 gost iz prekmurja gost

      budalo varaško najslabša skupina v prekmurju saj slabše skupine ni oni lahko igrajo v beltincih in turniščo kajti so domačini normalno naj se grejo učit od blue planeta ena najboljših skupin v prekmurju vse najnoveše komade špilajo in mladino in ostalo občinstvo dvignejo na noge horizont veški bend staromodni repertuar imajo in ne pali mladim

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.