https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurje se predstavlja na svetovni razstavi Expo Milano 2015

19.08.2015 ob 8:00  

Med 16. in 31. avgustom Pomurje predstavlja turistične in gospodarske priložnosti naše regije svetovni javnosti na Expo Milano 2015. Z različnimi dogodki, promocijskim filmom in fotografsko razstavo bodo v sklopu slovenskega paviljona nagovarjali k raziskovanju Pomurja ter izkoriščanju priložnostih na gospodarskem področju.

 

Pokušnja pomurske kulinarike

Ena izmed ključnih vzpodbudb za raziskovanje Pomurja je regijsko značilna in slastna kulinarika. Obiskovalci slovenskega paviljona imajo priložnost poskusiti prleški sendvič, luštno fižolovo juho in prekmursko gibanico. Pomurske dobrote pa lahko poplaknejo z vini iz Radgonskih goric, kleti Steyer in z mineralno vodo Radenska.

Virtualna predstavitev Pomurja s 3D očali

Obiskovalci Expa Milano 2015 si lahko ves čas razstave ogledajo virtualno predstavitev Pomurja skozi 3D očala, se sprehodijo po grajskem dvorišču grada Grad na Goričkem ali med terasami jeruzalemskih goric. Tudi pomurska termalna zdravilišča so prisotna ves čas in ponujajo virtualne sprehode po Termah 3000, Zdravilišču Radenci in Termah Lendava. Za obiskovalce so pripravili še turistično-promocijski material, kjer so poleg splošnih informacij o regiji, prisotne tudi informacije o mikrodestinacijah Moravske Toplice, Jeruzalem in Sava turizma.

Varisovo skejt igrišče z duhovnikom je prava atrakcija

Podjetje Varis Top iz Lendave na svetovni razstavi predstavlja skejt igrišče, ki ga je mogoče postaviti kjer koli, sledeč željam in zahtevam naročnika. Skejtanje duhovnika je zanimiva atrakcija in popestritev na slovenskem paviljonu, ki privablja tako obiskovalce kot tudi potencialne poslovne partnerje.

Ne manjka niti glasbe

Dogodek predstavitve Pomurja na Expo Milano 2015 spremlja tudi glasba, za katero skrbijo glasbena skupina Edna, Kleemar in harmonikaš Nejc Rajtar. Slednjega spremljajo tudi plesalci v narodnih nošah Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. 

Foto: Bojan Kar

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.