https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Skupina Kofola je v 1. polletju zaznala gospodarsko rast

Radenci, 27.08.2015 ob 7:30  

Skupina Kofola je v 1. polletju dosegla promet 123,5 milijonov evrov, kar je za 11,1 % več kot lani. Stopnja bruto dobička se je povečala za 25,2 %, pokazatelj EBITDA se je povečal za 46,4 %. Na gospodarski rezultat je v veliki meri vplivala predvsem marčevska pridobitev slovenske blagovne znamke Radenska, rast smo zaznali tudi pri prodaji svežih sadnih in zelenjavnih sokov UGO, in sicer za 59 %, na poljskem trgu pa smo zaznali rahel upad prodaje.


"Tudi brez izrazito pozitivnega vpliva, ki ga je imel prevzem Radenske v prvem polletju, dobiček skupine Kofola še vedno narašča. Tega sem seveda vesel, saj nam takšni postopki gospodarjenja omogočajo, da rastemo tudi v drugih segmentih, v katerih lahko ponudimo visoko kakovostne pijače in obsežen portfelj," je dobiček komentiral Jannis Samaras, predsednik uprave skupine Kofola.

Ta cilj dokazujejo zadnje aktivnosti podjetja, ki je vedno bolj aktivno tudi na področju gostinstva. Od lanskega novembra Kofola uspešno sodeluje z avstrijskim podjetjem Rauch in ekskluzivno distribuira tudi njihove pijače. Po tej pomembni razširitvi svojega portfelja izdelkov za gostinska podjetja se skupina širi tudi v segment hitre hrane.  Poleg barov s svežimi sokovi UGO in solatnih barov Salateria je prejšnji torek v praški ulici Jindřišská družba odprla tudi prvo konceptno restavracijo NAGRILU (»na žaru« – op. prev.).

Tudi želja skupine po pridobivanju novih podjetij je še vedno izrazita. Potem, ko je po pridobitvi slovenske blagovne znamke mineralne vode Radenska rast presegla vsa pričakovanja v regiji, je skupina junija podpisala še pogodbo za pridobitev 40 % deleža v drugem največjem proizvajalcu brezalkoholnih pijač v Slovaški republiki, družbi WAD Group. Ta je poznana predvsem po blagovnih znamkah mineralne vode Budiš, Golden Well Hotel, Gemerka in Fatra ter pijače z okusom kole Šofokola. Za dokončanje posla in posredno pridobitev manjšinskega deleža v Water Holding-u mora družba izpolniti standardne pogoje za odlog. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2015 ob 10:27 kuntakinte gost

      Za pivovarno Laško je bijla Radenska breme, za Kofolo pa je naidnouk gratala kokouš štera znese sakši den zlato jajce!?!?!? ADIJO PAMET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.