https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sindikalist z OŠ Apače želi utišati novinarko Financ

24.08.2015 ob 11:00  
Kaj se zgodi, ko novinarji dreznejo v sindikalno gnezdo.
 

 
Petra Sovdat, novinarka Financ, je prejšnji teden objavila članek, v katerem je ministrico za delo Anjo Kopač Mrak pozvala, naj zakonodajo o sindikatih naredi bolj pregledno.  Na omenjen članek se je odzval eden izmed sindikalnih zaupnikov sindikata vzgoje in izobraževanje (SVIZ) s osnovne šole Apače, katerega ime tudi mi, tako kot Finance, ne bomo izpostavljali. Bomo pa navedli razlog za njegovo jezo.
 
Foto: Finance.si
 
Boj za lastne interese?
 
Sindikalist je bil besen, ker so v članku ministrici predlagali, naj ukine obveznost, da delodajalci nakazujejo članarine sindikatom.
To namreč od njih zahteva 207. člen zakona o delovnih razmerjih - če obračun in nakazilo zahteva sindikat. Dodajmo, da število sindikatov sicer narašča. Kot poročajo Finance, je bilo na lanskih pogajanjih z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem, ki bi moral uravnotežiti javno porabo, prisotnih 39 različnih sindikalnih združenj. Na pogajanjih leta 2008 jih je bilo denimo 24. 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2015 ob 13:19 cvek gost

      ... te že nimajo bolj pametnega dela

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2015 ob 14:06 burleska gost

      Podpiram sindikalista. Najbolje bi bilo, da bi vsi kimali in bili tiho to bi pasalo marsikateremu novodobemu tajkunu. Sicer pa člani sami plačujejo članarino in to enega novinarja naj ne briga kakšne so njihove plače. Zaenkrat se ve komu sindikalisti polagajo račune. Zdaj pa bomo še novinarko s Financ vprašali, če bomo delavci lahko ustanovili sindikat!!!! Halo!!!! Sicer ji je pa izjemno odgovoril, kratko jedrnato kot si zasluži.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2015 ob 15:14 gost

        od sindikalista "vzgoje in izobraževanja" bi pričakoval pametnejši odgovor novinarki, ne pa .... in še kup !!!!!!!

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2015 ob 15:58 gost gost

      Še bole bi trbelo dregniti v ta gnezda na šolah, kjer ravnateli pa njihovi psi pomagači delajo ka ščejo, zaposlujejo brez potrebe in to sorodnike, znance sosede itd. šteri nemajo niti primerne izobrazbe, pa vse to zataškajo. Da je to res se je že večkrat pokazalo, na žalost pa je le malo teh afer pristalo na sodiščih. Ker so nemaloklje prišli so stolčkov s sumljivo izobrazbo, se bojijo izobraženih in izšolanih ljudi in jih odganjajo. Še kup stvari bi se našlo za obelodaniti, na naših šolah v Pomurju, vendar dajmo času čas, vsaka rit enkrat pride na šankret.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2015 ob 18:00 burleska gost

      Ta novinarka je navadna provokatorka.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2015 ob 18:13 Janka gost

      Vsak, ki ve, da se na določenih šolah dogajajo nepravilnosti je dolžan to povedati na pravem mestu. Tako v tri dni govoriti je brez smisla. Članarino plačujejo člani sami in nihče drug jim je ne plača. Sami volijo predstavnike in jih lahko tudi sami odpokličejo, če niso zadovoljni z njihovim delom.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.