https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavčanka praznovala 100 let

26.08.2015 ob 7:05  
V Domu starejših Lendava so proslavili 100 let Rozalije Nežič, ki je sicer živela v Pince Marofu. 
 

 
Sodelavci doma so za Rozalijo pripravili pogostitev, ob jubileju pa sta slavljenki poleg direktorja Franca Špilaka voščila tudi podžupan Stanislav Gjerkeš in Jasna Bračič-Szabó iz občinske uprave.
 
Foto: Dom starejših Lendava
 
Rojena na Hrvaškem
 
Rozalija je bila rojena v Podturnu na Hrvaškem, kjer je preživela tudi otroštvo, kot mlado dekle pa se je zaposlila v Beogradu. Iz Beograda jo je ljubezen pripeljala v Pince Marof, kjer je spoznala moža Jožefa, s katerim se je poročila, skupaj pa sta skrbela za kmetijo. Doma so jo klicali Ruža in čeprav njeno življenje ni bilo lahko, je težave premagovala z veliko mero optimizma in pozitivne energije.
 
Njena strast pa so celo življenje bile rože in narava. Kot znajo povedati znanci in sovaščani, so okrog njene hiše vedno cvetele rože, za katere je skrbela s posebno ljubeznijo.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.